Spor yazarları, Beşiktaş'ın Lyon galibiyetini yorumladı: Ersin’i ıslıklayanlar utandı mı!

Spor yazarları, Beşiktaş'ın deplasmanda Lyon'u 1-0 yendiği maçı köşelerinde kaleme aldı.

25 Ekim 2024 08:51

19

Spor yazarları, Beşiktaş'ın Lyon galibiyetini yorumladı: Ersin’i ıslıklayanlar utandı mı!

29

Asena Özkan: Beşiktaş’ın Lyon galibiyeti elbette ki yabana atılmayacak başarı lakin bunu çok da abartmamak gerekli. Zira pazartesi gecesi en az Lyon maçı kadar önem arz eden bir 90 dakika daha onları bekliyor. Ne Gedson Fernandes kahraman ne de sakat sakat kalesini başarıyla koruyan Ersin Destanoğlu. Beşiktaş özverili mücadelesiyle bir futbol resitali verdi dün gece Fransa’da. Yardımlaşmayı da paylaşmayı da izledik ve takım olmanın ne kadar önem arz ettiğine bir kez daha tanıklık ettik. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst mu? Yengi nedeniyle onu da göğe çıkarmayacağız, sadece kutlayacağız; yeri geldiğinde de oyuncu seçimleri nedeniyle eleştireceğiz ama tabii ki saygı çerçevesi içinde. Her şey bir yana güzel gece oldu kendini beğenmişlere karşı!.. (T24)

39

Güntekin Onay: "Galatasaray derbisi öncesinde Beşiktaş’ın kazandığı bu galibiyet çok önemli ve moral verici. Beşiktaş, bu 3 puanla Avrupa Ligi’ne tutundu ve “Ben de varım” dedi. Beşiktaş’ta dün özellikle Gedson Fernandes’i ve Emirhan Topçu’yu çok beğendim. Kaleci Ersin Destanoğlu da üstüne düşen görevi yerine getirdi ve sınıfı geçti." (Hürriyet)

49

Ali Ece: Beşiktaş kalesinde erken gol yemeyince 30’dan sonra oyunu dengeledi. Joao Mario Beşiktaş’a geldiğinden beri en iyi performansını merkez orta sahada ilk 45’te sergiledi. Hem Gedson-Ndour ikilisinin yükünü hafifletti hem de üçüncü alanda Rafa Silva’ya eşlik etti. Muçi ise yine kanat forvette dağınıktı neyse ki Masuaku Amsterdam’daki felaket performansını tekrarlamayıp Beşiktaş’ın solunu dengeleyen isim oldu. Giovanni hoca maça çok doğru şekilde müdahale etti: Muçi’nin o hatasından sonra Semih’i hemen yerine sokması çok doğruydu. Ayrıca ilk yarıda oyun temposunu düşürme ve sakin geçişlerle oyunu dengeleme stratejisi son derece yerindeydi. Bu galibiyette emeği geçen herkesi öpüyorum tabii ki gözlerinden! (FANATİK)

59

Attila Gökçe: "Şu Lyon maçları var ya… Beşiktaş’ın derdi olmuştur geçmişte. Ama dün Beşiktaş, Lyon’un derdi oldu… Eh, ne diyelim… Temiz rövanşı kutlayalım. Kaleci Ersin, Masuaku, Rafa Silva ve gecenin gayretli adamlarından Immobile ile Semih Kılıçsoy’u da kutluyoruz. Hatta hepsini! Ayırmadan, kantara vurmadan. Bravo Beşiktaş… Bravo Giovanni... Bu başarıyla Süper Lig’i de aydınlatacaksınız." (Milliyet)

69

Turgay Demir: "Giovanni Van Bronckhorst'un tüm hatalarına rağmen bu zafer kazanıldıysa kıymetini bilmeli. Bu üç puan gerçekten altın değerinde. Daha değerlisi gelirse anca derbide gelir." (Fotomaç)

79

"Ersin’i ıslıklayanlar utandı mı!"- Murat Özbostan | Lyon en formda dönemini yaşarken gelip deplasmanda yenmek Beşiktaş adına bir zaferdir. Şans deyin ne derseniz deyin tabela bizi yazdı. Daha önce Beşiktaş çok iyi onayıp kaybetmişti ama dün gece tablo tersine döndü. Olumsuz çok yanı da var ama böyle bir gece ve atmosferden galip çıktıktan sonra bunların analizini Giovanni van Bronckhorst yapsın. Birinci kahraman kaleci Ersin. Kariyerinin en iyi maçlarından birini oynadı. Oysa sadece 2 idmana çıkmıştı. Daha önce ıslıklanmış ve ayıp etmişti bir grup taraftar. Beşiktaş taraftarı, şimdi onu bağrına basmalı. Bu gençlere sahip çıkın. (SABAH)

89

Uğur Meleke: "Turnuvaya zor fikstür ve tatsız yenilgilerle başladı ancak Lyon’dan tüm hikayeyi değiştirebilecek bir üç puanla döndü Beşiktaş. Ersin'in Frankfurt travmasından sonra Lyon’dan kahramanca çıkması müthiş. Gedson’un da bu sezon Rafa Silva işbirliğiyle bambaşka bir oyuncuya dönüşüne şahit oluyoruz." (Hürriyet)

99

Ali Gültiken: "Rafa-İmmobile ve Gedson üçlüsü inisiyatif alıp hem atakları organize ettiler hem de Beşiktaş'ın ihtiyacı olan skoru buldular. Bu seviyeler hem mücadele hem de taktik disipline sadakat ister. Beşiktaş hem işin bu yönünü doğru yaptı hem de kazanma adına düşündüklerini sahada uyguladı. Bundan iyisi Şam'da kayısı…" (Sabah)