Gündem

Barış Pehlivan, Sinan Ateş suikastındaki "video" detayını yazdı: Cinayet anında neden görüntülü arama yapılır?

29 Mayıs 2024 08:18

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Sinan Ateş cinayeti ve Ülkü Ocakları'nın adının karıştığı bazı saldırı olaylarında video çekimleri yapılmasına ilişkin bilgileri paylaşarak, "Bu 'saldırının görüntülü kaydı' olayı, hedeflerin ayrı ama kaydı izleyenlerin aynı olduğuna işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu. Ateş cinayetinde keşif yapan sanık Suat Kurt'un, cinayet esnasında Doğukan Çep ile görüntülü arama yaptığı yönündeki ifadelerine yer veren Pehlivan, "Cinayet anında neden görüntülü arama yapılır?" sorusunu sordu.

Pehlivan, "Kim bu videoları izleyenler" başlıklı yazısına, Sinan Ateş cinayeti için keşif yapan sanık Suat Kurt'un, “Doğukan Çep’in beni görüntülü araması esnasında, takip ettiğim Sinan Ateş isimli şahsın yanında iki kişi ile birlikte yürüdüğünü Doğukan’a ilettim. Bu esnada görüntülü arama devam ederken silah sesleri duydum” ifadeleriyle başladı. "Bilgi yağmuru altında yeterince analiz edemiyoruz, eksik kalıyor" diyen Pehlivan, "Misal, şu soru aklımı kurcalıyor: Cinayet anında neden görüntülü arama yapılır?" diye sordu.

Pehlivan, Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Suat Başaran'ın Almanya’ya gitmek üzere geldiği Esenboğa Havalimanı’nda saldırıya uğradığı olayı hatırlatarak, Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı’yı kaçırmakla suçlanan Tolgahan Demirbaş’ın telefonundan elde edilen yazışmaları aktardı. Pehlivan, "Buna göre Demirbaş, 7 Nisan tarihinde Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a, 'Sayın genel başkanım, Suat Başaran için Ankara’da diye duyum aldım, sürekli gittikleri muhalif kafeye adam gönderdim. İhtimallerine de bakıyoruz bilginiz olsun sayın genel başkanım, arz ederim' dedikten sonra mekânda çekilmiş bir video gönderiyor" bilgilerini paylaştı. 

"Saldırı sonrası yazışmada da yine video detayı dikkat çekiyor" diyen Pehlivan, ikili arasındaki görüşmede, Ahmet Yiğit Yıldırım'ın "Videoyu kimseyle paylaşmayın" sözlerine yer verdi. 

Ülkü Ocakları'nın adının karıştığı bazı saldırı olaylarındaki 'video' detaylarından örnekler veren Pehlivan, "2022’de bıçaklı saldırıya uğrayan eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel de benzer bir suçlamada bulunmuştu. Ülkücü bir grup Ünel’e saldırırken diğer yandan da o anları cep telefonuyla videoya kaydediyordu" hatırlatmasında da bulunduktan sonra yazısını, "Demem o ki... Bu 'saldırının görüntülü kaydı' olayı, hedeflerin ayrı ama kaydı izleyenlerin aynı olduğuna işaret ediyor" satırlarıyla sonlandırdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

 

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.