Politika

Bakırhan: Kayyımınızı ve Sıddık başkanımıza vermiş olduğunuz cezaları tanımıyoruz

05 Haziran 2024 21:16

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, İçişleri Bakanlığınca Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Mehmet Sıddık Akış'a verilen hapis cezasına tepki gösterdi. 

Bazı milletvekilleri ve partilerle Hakkari'ye gelen Bakırhan, DEM Parti İl Başkanlığı binasının bulunduğu sokakta yaptığı açıklamada, alınan güvenlik önlemlerine de tepki koydu. 

Görevden uzaklaştırılan Akış'a 10 yıldır süren davadan 19 yıl 6 ay ceza verildiğini belirten Bakırhan, "Biz kayyımınızı ve Sıddık başkanımıza vermiş olduğunuz cezaları tanımıyoruz. Bir gün Sıddık başkanımız tekrar özgürleşecek ve bu kenti yönetecektir" dedi.

Hatimoğulları da duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, Akış'a 19 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini hatırlatarak, "Bu karar bizim için yok hükmündedir. Halk, DEM Parti'nin yanında bir tavır belirlemiştir. Hakkari halkı 31 Mart'ta ortaya koyduğu iradeye bugün alanlarda, meydanlara sahip çıkmaya devam ediyor" diye konuştu.

Duruşmanın ardından bazı kadınlar da Bulvar Caddesi'nde güvenlik önlemi alan polislerin önünde durarak karara tepki gösterdi. İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, kadınları sakinleştirmeye çalıştı.

TIKLAYIN -Yerine kayyım atanan Hakkâri Belediye Eş Başkanı Akış'a 19,5 yıl hapis cezası verildi

FÖKÇER TAHİNCİOĞLU'NUN ANALİZİ: 31 Mart ayarlı “kayyım” cezası: 10 yıllık dava, bir anda 19,5 yıl cezayla bitti

TIKLAYIN - Hakkari’de kayyıma gerekçe olan davanın savcısı, Bakanlığın ‘FETÖ firarisi’ listesinden çıktı

TIKLAYIN - Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 24 saat avukat görüş yasağı, dosyaya kısıtlılık: "Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilir"

TIKLAYIN - Hakkari’ye kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik: Soylu’dan sonra Hakkari’ye atandı, 31 Mart’tan sonraki ilk kayyım oldu

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması tepki çekti: "Tamamen antidemokratik bir uygulama; bu yanlıştan bir an önce vazgeçin!"

TIKLAYIN - Özgür Özel'den kayyım tepkisi: Yaşananlar, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır, kayyım anlayışının karşısındayız!

TIKLAYIN - Ahmet Türk'ten Özgür Özel'in kayyım açıklamasına: Demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir

TIKLAYIN - CHP'den Hakkari Belediyesi'ne kayyım kararına ilk tepki: Erdoğan'ın "normalleşme" söylemi, bakanlar eliyle baltalanıyor

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi