Seçim 2024

Bakırhan: Afyon'daki hanımefendi, 'Kürtler belediyenin kapısından giremez' diyor; sandıkta cevabı vereceğiz

09 Mart 2024 20:31

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisince düzenlenen mitinge katıldı.

Bakırhan, partisince Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingte, 31 Mart'taki yerel seçimlerde adayları için destek istedi.

Televizyonlarda DEM Parti'nin tartışıldığını belirten Bakırhan, şunları kaydetti:

"Tamam, televizyonları anladık ama Afyon'da bir hanımefendi çıkmış, kazanma iddiası da yok. O da, 'DEM Parti bu kapılardan giremez.' diyor. İktidar ve ortağı, 'DEM Parti parlamentoda ne geziyor?' diyor, Afyon'daki hanımefendi, 'DEM Partililer, Kürtler belediyenin kapısından giremez.' diyor. Bu her iki anlayışa da sandıkta gerekli olan cevabı verecek miyiz?"

Bakırhan, partilerinin kadınların partisi olduğuna değinerek, "DEM Parti kadınlar için varını yoğunu ortaya koyan, eşit temsiliyeti sağlayan bir partidir. Kadınların sosyal yaşamda, ekonomide var olması için mücadele eden Türkiye'de DEM tek partidir. O zaman kadınlar, hiçbir parti ayırt etmeden her kapıyı çalacak." ifadelerini kullandı.

Bakırhan, daha sonra seçim çalışmaları kapsamında Eruh ve Kurtalan ilçelerini ziyaret etti.

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Herhangi bir partinin ötekileştirilmesini kabul eder miyim, Burcu Köksal'a böyle konuşması talimatını verdiğim alçak bir iftira

Ne olmuştu?

Burcu Köksal, Afyon'da partinin genel başkanı Özgür Özel'in de katıldığı bir mitingdeki konuşmasında, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" demişti.

Özgür Özel, Köksal'ın sözleri için 'sürçülisan' derken Köksal sözlerinin arkasında durmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Köksal için "Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti" diye konuşmuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya'da düzenlenen mitingde CHP'li belediyelerin, vatandaşların dini inançları, doğum yerleri, ırkları ya da siyasi görüşleri ne olursa olsun, tüm bireylere eşit ve adil belediye hizmetleri sunma taahhüdünde bulunacaklarını duyurdu. Özel, bu taahhüdün Cuma günü kamuoyu ile paylaşılacağını ve CHP'li belediye başkanlarına gönderileceğini ifade etti. Bu taahhütlerle birlikte, CHP'li belediyelerin, toplumun tüm kesimlerine ayrım gözetmeksizin hizmet edeceklerini belirten Özel, "Onlara inanıyoruz, güveniyoruz" dedi.

TIKLAYIN - Burcu Köksal'ın açıklamasına bir tepki de CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten geldi

TIKLAYIN - DEM Parti'ye yönelik sözleri tepki toplayan Burcu Köksal'dan yeni açıklama

TIKLAYIN - "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" diyen CHP'li Burcu Köksal'dan yeni açıklama

TIKLAYIN - Özgür Özel, hizmet tartışmalarına noktayı koydu: Belediyelerimizi parti gözetmeksizin herkese eşit olarak açacağız!

TIKLAYIN - Özgür Özel, DEM Parti açıklamalarına "sürçülisan" demişti | Burcu Köksal: Sözümün arkasındayım

TIKLAYIN - CHP'den "Burcu Köksal" çıkışı: Belediyelerimizin kapıları herkese açık olacak

MURAT SABUNCU YAZDI-Kılıçdaroğlu: Herhangi bir partinin ötekileştirilmesini kabul eder miyim, Burcu Köksal'a böyle konuşması talimatını verdiğim alçak bir iftira