Haberler

Özgür Özel, DEM Parti açıklamalarına "sürçülisan" demişti | Burcu Köksal: Sözümün arkasındayım

06 Mart 2024 21:40

T24 Video

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın Afyonkarahisar’da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında sarf ettiği 'Seçildiğimde, DEM Parti hariç tüm siyasi partilere belediyenin kapıları açık olacak' sözlerini düzeltti. Özel, Uşak'ta düzenlediği mitingde konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Demin Afyon’dan geldim ve Burcu Başkan'dan da selam getirdim. Orada bir küçük sürçülisan oldu, ‘Aman başkanım sen düzelt’ dedi. Afyon Belediyesi'nin de, Uşak Belediyesi'nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır” dedi. Gazeteci Barış Yarkadaş ise konuya dair yaptığı açıklamada, Köksal ile konuştuğunu ve Köksal'ın, "Bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım" dediğini aktardı.

Özel: "Aman başkanım sen düzelt" dedi

Özel, Uşak'ta düzenlediği mitingde Köksal'ın DEM Parti sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Demin Afyon’dan geldim ve Burcu Başkan'dan da selam getirdim. Bu sırada Afyon’da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçülisan oldu, ‘Aman başkanım sen düzelt’ dedi. Afyon Belediyesi'nin de, Uşak Belediyesi'nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır” dedi.

Köksal: Verdiğim söz üzerine konuştum, arkasındayım

Gazeteci Barış Yarkadaş, Köksal'ın "sürçülisan" açıklamasını reddettiğini söyledi. Özel'in sözlerini hatırlatan Yarkadaş, Köksal'ın kendisine "tam tersini söylediğini" söyledi. Yarkadaş, "Burcu Köksal bana telefonda 'Ben Belediye Başkanı seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'ni DEM Partlilerle yönetmeyeceğim. Bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım' dedi" diye konuştu.

"DEM partili hiçbir yönetici benim belediyemde görev alamaz"

Yarkadaş, "DEM Partililer sizden hizmet alamayacak mı?" diye sorduğu Köksal'ın, "Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarına ayrımsız hizmet yaparım ama DEM partili hiçbir yönetici benim belediyemde görev alamaz" dediğini aktardı.

Afyonkarahisar İl Başkanı: Bu söylem bizim açımızdan bir sorun teşkil etmiyor

Öte yandan CHP’nin değişimci Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan'ın da "Burcu Hanım düşüncelerini ifade etmiştir. Burcu Hanım zaten ilk günden DEM Parti hariç tüm partililere kapısının açık olduğunu söylüyor. Bu söylem bizim açımızdan bir sorun teşkil etmiyor" dediğini söyledi.

Sakık: Kapımız faşist ırkçılar hariç herkese açık

DEM Partili Sırrı Sakık ise Köksal'a sosyal medyadan cevap verdi. Sakık, "Bizim belediyelerimizde kapımız herkese açık; faşist, ırkçılar hariç" dedi.

TIKLAYIN - Sırrı Sakık'tan CHP'ye 'DEM Parti' cevabı: Bizim belediyelerimizde kapımız herkese açık; ırkçılar hariç