Gündem

İmamoğlu'ndan partisinin Afyonkarahisar adayı Köksal'a sert tepki: Ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti!

07 Mart 2024 11:21

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı Çevre Düzenlemesi etkinliğinde yaptığı konuşmasında partisinin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" sözlerine sert bir dille tepki gösterdi. İmamoğlu, "Öyle ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüz ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak! Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim!" dedi.

İBB Başkanı, Bakırköy Özgürlük Meydanı Çevre Düzenlemesi etkinliğinde yaptığı konuşmada, şunalrı kaydetti:

"Vatandaşlarımızı dinlemeden tek bir adım dahi atmıyoruz"

“Bugüne kadar tam 21 meydanı düzenleyip vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Önümüzdeki günlerde yeni meydanlarımızı da hizmete açmaya devam edeceğiz. İstanbul’un meydanları insanı içine çekeni yeşil alanları olan etkinliği olan vatandaşı kucaklayan İstanbul’un renkli karakterini kucaklayan nitelikli kültür alanları. Aynı zamanda demokratik kültürü yaşatan alanlar olarak meydanları ele alıyoruz. Vatandaşlarımızı dinlemeden tek bir adım dahi atmıyoruz. 25 yıl ihmal edilen Bakırköy’de, 25 yılda iyilik anlamında yapılanın on katını beş yılda yaptık."

Seçim döneminde iktidar ile arasında atışmaya sebep olan metro çalışmalarına göndermede bulunan İmamoğlu,  ""Ataköy İkitelli metro hattını inşallah 16’sında, 18’i miydi? Karşıda da bir metro açacağız. O kadar çok metro açıyoruz ki günlerini şaşırıyorum.Ataköy İkitelli metrosunu hizmete açıyoruz hayırlı olsun. 18 Mart'mış" dedi.

"Bakanlık Bakırköy-Kirazlı hattı sözleşmesinde yer alan araçları almadı, seferler kısıtlı başlayacak"

İmamoğlu sözlerinin devamında da Ulaştırma Bakanlığı'na sitem etti:

"Bu arada Ulaştırma Bakanlığı da BakırköyKirazlı hattını açıyor. Bu hattı zamanında bakanlığa o dönemin belediye yönetimi demiş ki biz yapamıyoruz demiş, bakanlık almış. Buraya geldiğimde biliyorsunuz burada bir market vardı bu buradan kalkacak, bizim bir marketin kirasına değil milletin gönlünün sabit tapusuna ihtiyacımız var. Öyle bir anlaşma ile kendilerini buradan naklettik, inşallah burayı da güzel bir alanı sunduk. Bakırköy-Kirazlı hattı ayın 10'una açılıyor diye biliyorum. Birincisi ben yine davet edilmiyorum. İkincisi bu metro hattı işletmesi bize devroluyor ama bir şey eksik, bunu bilsinler. bu metro hattı yapılırken belediye ile olan sözleşmesi gereği bu metro hattınına raçlarını da bakanlığın alması gerekiyordu ama almadılar. Bunun için ilk etapta kısıtlı araçla başlayacak ama hızlıca o eksiği tamamlayacağız. Almadılar ama Allah'ın izniyle onu da yaparız."

Afyon adayı Burcu Köksal'a sert tepki

Öte yandan İmamoğlu, partisinin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın tepki çeken DEM Parti açıklamasına da, "Ayşegül başkan diyebilir ki hayır ben seni geçeceğim diyebilir, gurur duyarım, başkası da geçebilir ama biraz zor onu söyleyeyim de o konuda iddialıyım. Ama espri tabi inşallah geçerler ama bakın insan ayırt etmemek her şeyin önünde. Ben CHP’liyim ama bu şehrin her insanına hizmet ediyor. Öyle ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüz ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak! Öyle yok. Biz insan ayırt etmeyiz kardeşim!" diyerek tepki gösterdi.

TIKLAYIN - CHP'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal: Seçildiğimde belediyenin kapıları, DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak