Politika

Bakan Tekin, Urfa Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu'na sahip çıktı: İl müdürümüzün arkasındayız

23 Ağustos 2023 18:44

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Urfa'ya yaptığı ziyaretinde Ensar Vakfı'ndaki çocuk istismarı nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandığı günden beri tepki çeken Asım Sultanoğlu hakkında, "Bu atamayı yaparken tamamen Şanlıurfa'nın ihtiyaçlarını düşündük. İl Milli Eğitim Müdürümüz daha önceki görevi esnasında talihsiz bir olay yaşadı. Biz başarılı bir il müdürümüzün arkasındayız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Karaman'da 2016 yılında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili hakkında soruşturma açılan ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanması tepki çeken Asım Sultanoğlu hakkında, "Eleştirileri; realiteden uzak, tamamen siyasi polemik konusu açıklamalar olarak görüyorum" dedi.

Karaman'da 2016 yılında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu'nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanması büyük tepki toplamıştı.

Eski CHP Urfa Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner'in bugün 14. gününü tamamlayan protestosuna şehirden birçok vatandaş katılmıştı.

TIKLAYIN | Şaibeli müdür buradan gidene kadar biz de buradan gitmiyoruz


Kenti ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde öğretmenlerle bir araya geldi. Asım Sultanoğlu'nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmasıyla ilgili şöyle dedi:

"Kamuoyunda yapılan eleştirileri realiteden uzak, Bakanlıkla herhangi bir diyalog içerisine girilmeden yapılmış, tamamen siyasi polemik konusu açıklamalar olarak görüyorum. Bizler, herhangi bir ile Milli Eğitim İl Müdürü atarken, yönetici atarken, önce ilin ihtiyaçlarını ortaya koyuyoruz. Biz şunu gördük, Şanlıurfa'da çok ciddi bir derslik ihtiyacı var. Dolayısıyla bu ihtiyacı giderebilecek şekilde yatırım, inşaat, arsa üretme ve bu süreci Bakanlıkla koordineli bir biçimde yakından takip etmek konusunda en çok güvendiğimiz arkadaşlardan bir tanesini de Şanlıurfa'da İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve getirdik. Bu atamayı yaparken tamamen Şanlıurfa'nın ihtiyaçlarını düşündük."

"Talihsiz bir olay yaşandı"

Bakan Tekin, Sultanoğlu'nun adli ve idari soruşturmada aklandığının belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye bir hukuk devleti. Kimsenin zihninde ürettiği varsayımlardan hareketle biz insanları suçlu ilan edemeyiz. Bahsi geçen arkadaşımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz daha önceki görevi esnasında talihsiz bir olay yaşadı. Ben o dönem müsteşardım. Biz hemen anında Bakanlık Teftiş Kurulu'nu harekete geçirdik. Bakanlık Teftiş Kurulu olayla ilgili değerlendirmesini yaptı. İki olay yargıya intikal etti, yargı süreci var. Her iki sürecin neticesinde de İl Milli Eğitim Müdürümüzün süreçle ilgili herhangi bir kusuru tespit edilmedi. Dolayısıyla hukuken ve denetim süreci sonucunda suç tespit edilemeyen kişileri suçsuz olarak görürüz. Suç tespit edilmeyen kişiler bizim gözümüzde masumdur. Masum insanların hakkını hukukunu korumak da bizim görevimizdir. Biz başarılı bir il müdürümüzün arkasındayız. İl müdürümüzü buraya gönderirken de temel gerekçemiz, Şanlıurfa'nın ihtiyaçları konusunda kesinlikle başarılı olacağına inandığımız, bu konuları birebir birlikte takip edeceğimiz bir arkadaşımız olduğu için gönderdik."