Gündem

Babacan açıkladı: Sinan Ateş'in kızı annesini öldürecekler diye dışarı gitmesini istemiyor

13 Haziran 2024 21:41

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün makamında kabul ettiği Ankara'da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile yaşadığı diyalogu canlı yayında anlattı. Babacan, "Ayşe Hanım öyle bir şey söyledi ki; 'Benim kızım, 7 yaşındaki kızım... Beni evden yalnız dışarıya bırakmak istemiyor. Ya anneciğim seni de öldürürlerse diye. Hiç olmazsa ben de yanında olayım, ölürsek beraber ölelim diye...' Düşünebiliyor musunuz? Yani küçücük bir kız çocuğunun annesiyle yaşadığı bir olay. Babalarını kaybettikleri yetmiyor bir de annelerini kaybetmekten korkuyorlar ve kendi can emniyetlerinden korkuyorlar. Hukuk devletinde böyle bir şey yaşanabilir mi? Böyle bir hukuk devleti olur mu?" ifadelerini kullandı. 

Tele 1 TV'de Zeynel Lüle'nin canlı yayınına konuk olan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara'da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş’in küçük kızının öldürüleceği korkusuyla annesini sokağa göndermek istemediğini söyledi. 

Bir hukuk devletinde bunların olmaması gerektiğini belirten Babacan, şunları söyledi: 

“Ayşe Hanım öyle bir şey söyledi ki; 'Benim kızım, 7 yaşındaki kızım... Beni evden yalnız dışarıya bırakmak istemiyor. Ya anneciğim seni de öldürürlerse diye. Hiç olmazsa ben de yanında olayım, ölürsek beraber ölelim diye...' Düşünebiliyor musunuz? Yani küçücük bir kız çocuğunun annesiyle yaşadığı bir olay. Babalarını kaybettikleri yetmiyor bir de annelerini kaybetmekten korkuyorlar ve kendi can emniyetlerinden korkuyorlar. Hukuk devletinde böyle bir şey yaşanabilir mi? Böyle bir hukuk devleti olur mu?

"Aile üzerinde korkunç bir baskı var"

Takip edildikleri, tehdit edildikleri defalarca söyleniyordu. Evet, Sinan Ateş'in rahmetlinin kız kardeşi. O da biliyorsunuz; kendini takip edenlerin çekimini yapmış. O da şikayet etti. Beni birileri sürekli takip ediyor. Bu ne biçim işler ya? Yani aile üzerinde korkunç bir baskı var.

"Bahçeli, Ayşe Hanım dahil birçok kişiyi tehdit ediyor"

Sayın Bahçeli'nin dünkü açıklamasına bakıyorsunuz. Yani Ayşe Hanım dahil pek çok kişiye hala tehdit savuruyor. Kapı kapı dolaşmakla ne elde edeceksiniz diyor. Adalet arıyorlar haklı olarak, kapı kapı dolaşıp. Ayşe Ateş bugün adalet arıyor, hakkın yerine gelmesini arıyor. Ben kendisine söyledim, bakın dedim bu yaptığınız çok kıymetli. Yani bu verdiğiniz mücadele sadece rahmetli eşiniz için bir mücadele değil. Bu mücadele aynı zamanda bundan sonra başka Sinan Ateşler ölmesinin mücadelesi. Bu mücadele Türkiye'nin artık hukuk devleti olması gerektiğinin bir mücadelesi. Hem dedim cesaretinizi hem gayretinizi gerçekten kutluyorum. Ve biz her zaman yanınızdayız, arkanızdayız bunu bilin dedim. Siz yeter ki dayanın, mücadele edin ve korkmayın. Çünkü dedim siz haklısınız. Haksız olanlar korksun. Haklı daima güçlüdür. Yeter ki haklı gereğini yapmanın mücadelesini versin ki Ayşe Hanım sağ olsun bunu yapıyor. “

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.