Medya

Aykut Küçükkaya'dan Ahmet Şık'ın 'muhbir' iddiasına yanıt: Bir siyasi lideri mezhebiyle gündeme getiren kişi, yalanıyla yalnızlaşmaya mahkûmdur

"Benim Cumhuriyet çalışanı olarak ifadeye çağrılmam 2 Ocak 2017 tarihidir. Ben ne kadar büyük bir adamım ki geçmişe zaman yolculuğu yaparak 2-3 ay önce tutuklanan Cumhuriyetçileri hapse attırmışım!.."

05 Haziran 2022 15:31

T24 Haber Merkezi

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'nun, çıkarmaya karar verdikleri gazetenin başına getirildiğini açıkladığı Aykut Küçükkaya, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın "muhbir" ve "yalancı tanık" iddialarına yanıt verdi. Cumhuriyet'te Haber Müdürlüğü'nün ardından getirildiği Genel Yayın Yönetmenliği'nden altı ay önce istifa eden Küçükkaya, Şık'ın Cumhuriyet davası süreci konusundaki iddialarına, bir savcılık belgesi eşliğinde karşılık verdi.

Küçükkaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada iddialarına işaret ettiği Şık'ın adını anmadı.

“Kimsenin 28 yıllık meslek hayatımı lekelemesine izin vermem”

Küçükkaya, “Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Türk basın dünyasına yeni soluk getirecek günlük basılı gazeteyi bana emanet ettiğini dün açıkladı. Bu görevi büyük bir onurla, gururla yürüteceğim… Mahiroğlu’nun açıklamasının ardından yıllardır yalan ve çamur çukurunda debelenen bir isim beni yine hedef aldı… Bugüne kadar kendisine hiç yanıt vermedim… Yanıt vermememin gerekçesi, “28 yıl emek verdiğim Cumhuriyet’teki tüm çalışma arkadaşlarımın çıplak gerçeği” bilmesiydi… Ancak 6 ay önce Cumhuriyet’ten istifa ettim… Ve artık yeni bir yola çıkıyorum… Bu yola çıkarken kimsenin 28 yıllık meslek hayatımı lekelemesine izin vermem…” ifadesini kullandı.

Küçükkaya şunları kaydetti:

"AKP’nin, Saray’ın Cumhuriyet’e yönelik operasyonu Ekim 2016’da yapılmış, Cumhuriyetçiler o tarihte gözaltına alınarak tutuklanmıştı. O dönem Cumhuriyetçileri savunan avukatlardan dosyadaki belgeyi istemiştim, tüm kamuoyuyla bu belgeyi paylaşıyorum… Benim Cumhuriyet çalışanı olarak ifadeye çağrılmam 2 Ocak 2017 tarihidir. Ben ne kadar büyük bir adamım ki geçmişe zaman yolculuğu yaparak 2-3 ay önce gözaltına alınan, tutuklanan Cumhuriyetçileri hapse attırmışım!.. Bir siyasi parti liderini mezhebiyle gündeme getiren kişi yalanıyla yalnızlaşmaya mahkumdur!.."

Küçükkaya'nın paylaştığı belge şöyle:

 

Şık: Arkadaşların tutukluyken Alev Coşkun'la künye pazarlığı yaptın mı, yapmadın mı? 

Ahmet Şık, "Değerli kamuoyuna… Belgeler, gerçeği ortaya koymak içindir, yalanları çürütür!.. 28 yıllık meslek hayatımda sadece gerçeklerin peşinden koştum… " diyen Küçükkaya'ya yanıt verdi. Şık, konuyla ilgili son paylaşımında, MİT TIR'ları davasındaki ifade tutanaklarını paylaşarak, şu ifadeleri kullandı: 

"Cumhuriyet’teki mesai arkadaşların tutukluyken, gazete içinde bir ekip de örgütleyip muhbir Alev Coşkun’la künye pazarlığı yaptın mı yapmadın mı? Bir anlat da gerçeklerin mi menfaatlerinin mi peşinde olup olmadığını anlayalım. Şimdilik şu ifade dursun devamını anlatacağız elbet."

 

 


 

Küçükkaya: Bahsettiğin kişi emekçi arkadaşlarımı kovduğu zaman GYY'liği bıraktım 

Küçükkaya, Şık'ın son paylaşımına da biyografisi ile yanıt vererek, "28 yıllık Cumhuriyet özgeçmişimi okumanı salık veririm… Sen ve arkadaşların tekrar tekrar açıp onurlu geçmişimi okuyun… Ben, bahsettiğin kişi Cumhuriyet’te emekçi arkadaşlarımı kovduğu zaman dediğin koltuğu aynı gün istifa ederek bırakan Genel Yayın Yönetmeni’yim…" açıklamasını yaptı. 

 

Ne olmuştu?

TİP Milletvekili Ahmet Şık, Halk TV'nin basılı yayının başına eski Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın getirilmesine tepki gösterdi. 

Twitter'dan paylaşım yapan Şık, "Cumhuriyet gazetesine yönelik kumpasta Alev Coşkun’la birlikte Sarayın yalancı muhbiri, savcının yalancı tanığı olup iş arkadaşlarını koltuk sevdası uğruna hapse gönderen Aykut Küçükkaya mı İpekçi, Emeç, Mumcu’nun ruhunun taşıyıcısı olacak?" ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN | Ahmet Şık'tan Halk TV'ye tepki: Sarayın yalancı muhbiri olup iş arkadaşlarını hapse gönderen Aykut Küçükkaya mı İpekçi, Mumcu ruhunu taşıyacak!

TIKLAYIN - Halk TV'nin basılı gazetesinin başına Aykut Küçükkaya gelecek

TIKLAYIN | TİP'li Ahmet Şık: Kılıçdaroğlu'nun Alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmek gerekiyor 

TIKLAYIN | Ahmet Şık: Alevilerin haklı nedenlerle travmalarını tetiklemeye yol açtığım için özür dilerim, daha dikkatli olmalıydım

TIKLAYIN | Eski Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Orhan Erinç'ten, Soylu'nun 'terör manşetleri' iddiasına katılan Cumhuriyet yönetimine: Susuyorsak...

TIKLAYIN | 64 yıllık gazeteci, 44 yıllık Cumhuriyet’çi Orhan Erinç: Cumhuriyet’ten ayrılınca yaptıkları ilk iş adımızı yazar bölümünden çıkarmak, arşiv şifremizi iptal etmek oldu!

TIKLAYIN | Cumhuriyet'ten ayrılanlardan "kasayı boşalttılar" iddiasına sert yanıt: Sabrımızın bir sınırı var!

TIKLAYIN | Eski Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç: Cumhuriyet başyazısında sözü edilen hukuk başarısı 'kirli' bir başarıdır!