Kültür-Sanat

'Masumlar Apartmanı' ve 'Ömer' dizilerinin senaristi yazdı, Aslı İnandık başrolünde oynadı; 'Hamiyet' müzikali 8 Şubat'ta AKM'de

'Hamiyet' müzikali; 08 Şubat'ta AKM İstanbul'da, 25 Şubat 'ta Ankara MEB Şura Salonu'nda, 01 Mart'ta Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi'nde izlenebilir

02 Şubat 2024 15:39

T24 Kültür Sanat

Türkiye’de rock müzik yapan gruplardan Peyk’in ilk müzikali olan ve gerçek bir hikâyeden uyarlanan 'Hamiyet' oyunu 8 Şubat’ta AKM’de izleyicisiyle buluşuyor. 

Aslı İnandık’ın canlandırdığı bir işçi mahallesinde kocası ve iki kızıyla sakin bir hayat süren Hamiyet’in, 1980 darbesiyle altüst olan hayatını anlatan müzikal, hem müzikseverlere hem de tiyatro severlere bir deneyim sunuyor. 

Çok izlenen dizilerin senaristinden

Hikâye ve şarkı sözleri, Peyk grubunun aynı zamanda solisti de olan İrfan Alış’a ait olan oyunun senaristliğini 'Masumlar Apartmanı' ve 'Ömer' dizilerinin de senaristi olan Deniz Madanoğlu yazdı.

Yönetmen koltuğunda Işıl Kasapoğlu’nun yer aldığı oyunda, Hamiyet’e Aslı İnandık hayat verirken müzikalin oyuncu kadrosunda Bilgesu Kural, Cansu Bahadır, Esra Kızıldoğan, Ezgi Çelik, Sabahattin Yakut, Sermet Yeşil, Uygar Özçelik ve Peyk (Barış Tokgöz, Ertan Çalışkan, İrfan Alış, Özgür Ulusoy, Serdal Ersoy) yer alıyor.

TIKLAYIN | Yönetmen ve oyun yazarı Işıl Kasapoğlu: Sansür ve otosansürü aşmak için ideolojimden değil ama politikadan taviz verebilirim

 

"Bir hayalperestin ‘Lan ben sana neyledim dünya’ deyişinin hikâyesi…"

'Hamiyet' müzikalinin konusu, tanıtım bülteninde şöyle ifade ediliyor: 

"Bir işçi mahallesinde iki çocuğu ve kocasıyla yaşayan Hamiyet, yoksul ve yorgun hayatına bambaşka bir hayal dünyasına sığınarak katlanabilmektedir. O dünyada Hamiyet, önemli ve değerli biridir, bir müzik grubunun hem söz yazarı hem gözbebeğidir.

O anlarda özgürce şarkılarını söyler, dans eder ve en önemlisi asla yalnız hissetmez.Ancak yaşadığı ve tanık olduğu ihanetler, aşağılanmalar ve hayal kırıklıklarından sonra Hamiyet’in gerçekle bağı iyice kopar.

Sonunda hem evini, hem de hayal arkadaşlarını kaybeder. Ancak herkesin aksine, onu unutmayı reddeden bir çocuğun belleğinde ve Peyk şarkılarında sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir.

80 darbesiyle birlikte daha da yoksullaştırılan ve dayanışma hakkı elinden alınan fabrika işçilerinin dünyasında hem bir emekçi hem anne hem de kadın olmanın tüm yükünü sırtlamış bir hayalperestin ‘lan ben sana neyledim dünya’ deyişinin hikâyesi…"


Künye

Yazan: DENİZ MADANOĞLU
Yöneten: IŞIL KASAPOĞLU
Hikâye ve Şarkı Sözleri: İRFAN ALIŞ
Müzik: PEYK
Yapım: PEYK ve MOM
Yürütücü Yapımcı: MÜGE ORKUN
Dekor Tasarımı: TOMRİS KUZU
Kostüm Tasarımı: SELİN ÖLÇEN
Işık Tasarımı: CEM YILMAZER
Hareket Düzeni: GİZEM BİLGEN
Ses Tasarımı ve Tonmaister: A. OZAN MURAT, GÜRKAN ERDEM
Saç ve Makyaj : DİDEM ÇOBANBAŞ, SÜMEYRA İSTEKLİ
Art Director: TUVANA ARTUN, SERDAR GÜNGÖR
Afiş Fotoğrafı: SEMA ARSLAN
İllüstrasyon ve Grafik Tasarım: PINAR YATARKALKMAZ
Proje Yöneticisi: DENİZ AKSOY
Kast Direktörü: SONGÜL KARAARSLAN
Sosyal Medya Yöneticisi ve Prodüksiyon Sorumlusu: RENA AMARGİANİTAKİ
Kurumsal İletişim Danışmanı: SELDA YAVUZ
Teknik Prodüksiyon: PRODON
Ses Ekibi: EMRE GÜLBUZ, GÖKTUĞ BORA SOYLAMIŞ, TÜRKÜSU TURHAN
Teknik Prodüksiyon Asistanı: YAĞIZ BAŞAR YAVUZ
Yapım Asistanı: İLKE TUHTA
Sahne Ressamı: ŞENOL DEMİR
Lojistik ve Teknik Destek: OKAN TUNCA
Sahne Marangozu: SEDAT AĞDAŞ
Kostüm Üretimi: JUN ONLINE DİKİM ATÖLYESİ
Maskot / Prova Kedisi: KEDİ HAMİYET
Prova Mekanı: MUSTAFA SAFFET KÜLTÜR MERKEZi