Politika

AKP’li Türkeş’ten Osman Kavala sürprizi: Bu kişiler neye dayanarak, neye karşı çıkıyor?

03 Mayıs 2024 17:37

T24 Haber Merkezi

AKP Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, “Düşünmek bile istemiyorum ama acaba konunun iç hukuk ile çözülmesi bazı çevreleri rahatsız mı ediyor? Ben şahsen merak ediyorum bu kişiler neye dayanarak ve neye karşı çıktılar?” ifadeleriyle Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye tepki gösterenleri eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün görüşmüştü. Hürriyet yazarı Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki kritik görüşmeden önce Gezi hükümlüsü Osman Kavala'nın tahliye olabileceğini, hukukçuların bir dilekçe hazırladığını yazmıştı. MHP'liler ve bazı AKP'li siyasetçiler Selvi'ye tepki göstermişti. 

TIKLAYIN - Abdülkadir Selvi'ye Beştepe'den ve AKP'den 'Osman Kavala' tepkisi: Bu kibritle oynayan ya kendini yakar ya evini yakar

Kavala’nın tahliye edilme ihtimali üzerinden yürüyen tartışmaya bugün AKP'li Türkeş de dahil oldu.

Babası Alparslan Türkeş’in kurduğu MHP’den 2015’de ayrılıp AKP’ye geçen Türkeş, Selvi’nin yazısına tepki gösterenlere ilişkin “Düşünmek bile istemiyorum ama acaba konunun iç hukuk ile çözülmesi bazı çevreleri rahatsız mı ediyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Türkeş, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’nin hem uluslararası alanda hem de iç hukuk açısından önemli bir davası olan ‘Osman Kavala’ davasının Avukatları Yargılamanın yenilenmesi dilekçesi vermişler.

Malumunuz Osman Kavala 7 yıldır yargılanıyor ve tutuklu.

Konu medyada yer aldı.

Bir sürü (hukukçu) ve hukukçu sıfatı taşımayan kişiler davaya vakıf değilken ve en önemlisi dilekçenin tümünü görmeden konunun aleyhine fikir beyan etmeye başladılar.

Ben şahsen merak ediyorum bu kişiler neye dayanarak ve neye karşı çıktılar.

A- Abdülkadir Selvi’nin meseleyi yazmış olmasına mı?

B- Osman Kavala’nın nihayet tahliye olma ihtimalinin yüksek olmasına mı?

C- Türkiye’nin uluslararası arenada haksız ithamlardan kurtulmasına mı?

D- Kendilerinin bunu akıl edememesine mi?

E- Onların oluşturmaya çalıştıkları gri ortamdan sislerin dağılıyor olmasına mı?

F- Düşünmek bile istemiyorum ama acaba konunun iç hukuk ile çözülmesi bazı çevreleri rahatsız mı ediyor?”

Editörün notu: Mesajlaşmalardaki (ya da gönderilerdeki) imla hataları ve yazım yanlışları bilinçli olarak düzeltilmemiştir.

Ne olmuştu?

Selvi, 31 Mart seçimlerinden sonra kaleme aldığı yazıda Kavala'nın tutuklu olmasının ülkeye ve AKP'ye bir faydası olmadığını belirtmiş, Türkiye'deki siyasi iklimin değişmesi gerektiğini kaydetmişti. Birçok MHP yöneticisi Selvi'ye sert tepki göstermiş, MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan "Kılıç artığı" ifadesini kullanmıştı.

TIKLAYIN - Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye MHP'den tepkiler gelmeye devam ediyor: "Selvi, çöptür, Kılıç artığıdır!"