Gündem

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye MHP'den tepkiler gelmeye devam ediyor: "Selvi, çöptür, Kılıç artığıdır!"

"Kızıl Soros Osman Kavala hakkında yazdıkları bir kez daha kendisini ve kendisine sufle verenleri açık etmiştir"

18 Nisan 2024 11:52

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin dünkü köşe yazısı tartışmalara neden oldu. Selvi yazısında Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne yönelmesi gerektiğini, ekonominin bu şekilde çözüleceğini aynı zamanda Osman Kavala'nın serbest bırakılması ve siyasi iklimin değişmesi gerektiğini savundu. Selvi'nin yazısına MHP'den tepkiler geldi.

TIKLAYIN - Hürriyet yazarı Selvi: Osman Kavala'nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapiste yatacak olmasının Türkiye'ye ne yararı var?

MHPGenel Başkan Yardımcısı'ndan sert tepki

MHP'nin Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili  İsmail Özdemir, X hesabından yaptığı paylaşımda; "Türkiye’ye “yeni senaryo” dayatmasında bulunanların sözcülerinden olduğu evvelden bu yana bilinen isimlerin başında gelen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimlerin ardından yaptığı ilk grup toplantısının gerçekleştiği ve yine seçimlerde Cumhur İttifakı’nın başarısına vurgu yaptığı gün Kızıl Soros Osman Kavala hakkında yazdıkları bir kez daha kendisini ve kendisine sufle verenleri açık etmiştir.

Selvi, sinsilik ve çirkeflikle bahse konu olan meseleyle alakalı kurduğu cümleleriyle bir yandan Türkiye’yi yargı bağımsızlığı konusunda sözümona eleştirenlerin ekmeğine yağ sürerken, öbür yandan Türkiye’nin ve dolayısıyla Cumhur İttifakı’nın en büyük hassasiyeti olan tam bağımsızlık hedef ve ilkesini de güya tartışmaya açmak niyetindedir.

Bu ve benzeri şahıslara misyon yüklendiği görüntüsü verenlerin Selvi’nin koskoca bir hiç olduğunu anlamaları gerekir. Türkiye lider ülke ve süper güç hedefinden asla dönmeyecek, yabancı başkentlerin güdümünde kalmayacaktır. Çapsız kalem ve kof kelam sahipleri bunu artık iyi anlamalıdır" ifadelerini kullandı.

"Çöptür ve Kılıç artığıdır"

MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan da Selvi için; "Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor? Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor.” Sözlerini sarfeden Abdülkadir Selvi, yok hükmündedir. Çöptür. Kalem ve Kılıç artığıdır!" açıklamasında bulundu.