Politika

Akif Beki: Gezi’den 8 yıl sonra dolar 8 liradan 18 liraya kadar çıktı; 70 kuruşluk artışa sebep olmak ihanetse bu nedir?

AKP'li Aydemir, "Gezi'de dolar 1,70 TL'den 2,40 TL'ye çıktı, bu ihanet değil midir?" demişti

29 Nisan 2022 12:53

Karar yazarı Akif Beki, AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in Gezi Parkı eylemleri döneminde doların 1.70 TL’den 2.40 TL’ye yükselişini “ihanet” olarak yorumlamasını köşesine taşıdı. 

Beki, "Sormazlar mı...Gezi’den 8 yıl sonra dolar, 8 liradan 18 liraya kadar çıktı. 70 kuruşluk artışa sebep olmak ihanetse bu nedir arkadaşlar ve kim sorumlu?" ifadesini kullandı. 

Beki, yazısında şunları kaydetti:

"Tutarsa; iktidar tabanındaki Gezi paranoyasını kaşıyacağı, tehdit ve tehlikenin geçmediği duygusunu besleyeceği belliydi.

Gezi korkusunu ve güvenlik kaygısını tırmandırması ise iktidara yarayacak, kenetlenmeye zorlayacaktı.

Dolayısıyla ‘dinimize, inancımıza, partimize, iktidarımıza, liderimize saldırıyorlar, Allah’ını seven defansa koşsun’ propagandası, beklenmedik değildi.

Fakat ekonomiyi karıştırmaya cesaret edileceğini hiç ummazdım.

‘Tam şahlanacaktık ki Gezi’yi tezgahladılar’ mazereti, zamanında kullanılmıştı.

Ama ‘hamdolsun püskürttük, dış güçler şahlanmamızı engelleyemedi engelleyemeyecek, zafer bizim’ hamasetine dönülmüştü. O başarı hikayesi ne olacak?"

TIKLAYIN - AKP’li vekilden Gezi yorumu: Gezi'de dolar 1,70 TL'den 2,40 TL'ye çıktı, bu ihanet değil midir?



TIKLAYIN - Gezi davasında karar: Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Yiğit Ali Emekçi'ye 18 yıl hapis ve tutuklama!

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan Gezi Davası tepkisi: Az kaldı; bu zulme son vereceğiz ve adaleti yeniden tesis edeceğiz!

TIKLAYIN - Babacan'dan Gezi Davası tepkisi: Büyük haksızlık, hukuki açıklaması yok!

TIKLAYIN - Davutoğlu, isim vermeden Gezi Davası kararını eleştirdi: Yargı siyasi güce değil, siyasi güç adalete dayanmak zorunda

TIKLAYIN - İyi Parti’den Gezi davası açıklaması: Muhalefet şerhini okuduğumuzda adalet duygusuna, vicdana, hukuka ilişkin endişelerimiz derinleşmiştir

TIKLAYIN | Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan'dan Gezi davası yorumu: Türkiye için dünyaya karşı inanılmaz bir lekedir