Gündem

Adliyede Hakan Ateş krizi: Polis eşliğinde ifadeye getirmek istemişler

01 Aralık 2023 08:25

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen, çok sayıda futbolcu ve iş insanının “yüksek kâr vaadi ile dolandırıldığı soruşturmada, Dolandırıcılık Bürosu'na yapılan başvuru nedeniyle Savcı A.K.K.’nın Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Yardımcısı Mehmet Aydoğdu'nun ifadelerinin alınması talepli yazısı adliyede büyük kriz çıkardığını yazdı.

Saymaz yazısında olayın detaylarını şöyle aktardı:

“Seçil Erzan vurgunu 7 Nisan'da ortaya çıktı. Denizbank, aynı gün suç duyurusunda bulunarak şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu soruşturmayı yürütürken… Futbolcu Selçuk İnan, Emre Çolak'ın kardeşi Emrah ile tercüman Musa Mert Çetin, 19 Nisan'da Dolandırıcılık Bürosu'na başvurarak, ifade verdi. Savcı A.K.K., dekont diye gösterilen el yazısı notlara dayanarak, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Yardımcısı Mehmet Aydoğdu'nun dolandırıcılık ve zimmetten ifadelerinin alınması amacıyla polis eşliğinde savcılığa getirilmesi için 21 Nisan'da Emniyet'e yazı yazdı. Bu yazı adliyede büyük kriz çıkardı.

Başsavcılık korsan soruşturma açıldığını düşünerek, savcı A.K.K.'ye ulaşmak istedi. Ancak A.K.K.'nin o gün yazıyı yazıp izne çıktığı anlaşıldı. Dosya derhal Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndaki soruşturmayla birleştirildi. Talimat iptal edildi. Ateş ve Aydoğdu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Varlığını kaybeden ünlü futbolcular, el yazısı kâğıtlara güvenilerek verilen milyon dolarlar: 20 soruda Türkiye'nin gündemine oturan dolandırıcılık olayı

TIKLAYIN - Milyon dolarları bu kâğıtlara güvenerek verdiler; işte dolandırılanların savcılığa sunduğu o kâğıtlar

TIKLAYIN - Ekonomi alanında yüksek lisans yapan Fatih Terim’in yeğeni, Seçil Erzan'a 250 bin doları hiçbir belge almadan elden vermiş

TIKLAYIN - Fatih Terim’in avukatı konuştu: İsmi neden iddianamede yok, fondan haberdar mıydı, futbolcularla neden bankaya gitti?