Gündem

Açığa alınan hakim Sidar Demiroğlu'nun avukatından "baskı" iddiası

25 Kasım 2023 18:54

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın 6 Ekim'de Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdiği şikayet mektubundan sonra yargı içinde birbiri ardına dilekçeler verilmeye başlandı. Uçar'ın şilayetindeki isimler arasında Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun ve hakim Sidar Demiroğlu da vardı. Demiroğlu, 23 Kasım'da HSK tarafından açığa alındı.

Daha önce İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimi olarak görev yaptıktan sonra 1 Eylül'de İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Demiroğlu'nun avukatı, bazı iddialarda bulundu. 

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'ya konuşan Demiroğlu'nun avukatı, Mali Suçları Araştırma Araştırma Kurulu'nun (MASAK) hakkında hazırladığı raporun ve HTS kayıtlarının temiz çıktığını söyledi, açığa alınmasının da baskı sonucu olduğunu ileri sürdü.

Haberde yer alan ifadeye göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ile Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'in  Nevşehirli olduğunu söyleyen Demiroğlu'nun avukatı, Gürlek'in baskı yapmış olabileceğini iddia etti.

Gürlek, ağustos ayında HSK’dan sorumlu bakan yardımcılığı görevine atanmıştı.

Ne olmuştu?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, adliyede çıkar karşılığında uyuşturucu satıcılarına ve yasadışı bahisçilere tahliye ile erişim engeli kararı verildiğine ilişkin Hakim ve Savcılar Kurulu'na (HSK) dilekçe vermişti.

Başsavcı Uçar, daha önce sulh ceza hakimi olarak görev yapan Demiroğlu’nun bir dizi usulsüz işleme imza attığını öne sürmüştü.

Başsavcı Uçar’ın dilekçesinde Hakim Demiroğlu’nun, usulsüz erişim engeli kararları yanı sıra uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan kişilerin tahliyesini sağladığı öne sürülmüştü.

Başsavcı Uçar’ın HSK’ya sunduğu dilekçenin Gazeteci Timur Soykan’ın haberi ile gündeme gelmesi sonrası Demiroğlu da HSK’ya Uçar ile ilgili ihbarda bulunmuştu. Demiroğlu, Başsavcı Uçar’ın bir dizi şaibeli ilişkisinin olduğunu öne sürmüştü.

TIKLAYIN-Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Başsavcının "adliyede rüşvet çarkı" ihbarı için soruşturma başlatıldı

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI | Çürümek: Yargıda temiz eller mi, güç savaşları mı?

MEHMET YILMAZ YAZDI Adliye çürürken seyrediyoruz

TIKLAYIN - Başsavcı Uçar'ın HSK'ya "rüşvet" şikayetine hâkimden karşı dilekçe: Ben ve akrabalarımın banka hesapları en ince ayrıntısına kadar incelensin

TIKLAYIN - "Yargıda rüşvet" iddiaları sonrası ilk adım: Hakim Sidar Demiroğlu görevden uzaklaştırıldı