Çevre

Abdulkadir Selvi: Termik santral işletmecileri AK Parti ve CHP milletvekillerini tehdit etmiş

04 Aralık 2019 08:26

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın veto ettiği filtresiz termik santrallara ilişkin yazdı. Selvi, AKP ve CHP milletvekillerinin termik santral işletmecilerinin ek süre verilmediği takdirde işçilerin çıkarılacağı yönünde tehdit aldıklarını söyledi. Termik santral işletmecilerinden Tahir Çelik, tehdit iddialarını yalanladı.

TIKLAYIN - Filtresiz termik santral tasarısını veto eden Erdoğan: Büyük ihtimalle bu yeniden ihaleye gider


 

Selvi, Erdoğan ve Afşin-Elbistan Termik Santralı’nı işleten Çelikler Holding’in sahibi Tahir Çelik arasındaki telefon görüşmesinin detaylarını yazdı. Selvi,  “Biz sana süre verdik. Şimdiye kadar ne yaptın?' diye soruyor. İkna edici bir yanıt alamayınca bu kez, 'Sen ne yapıyorsun, anlat' diye üsteliyor. Holding sahibi ise 'Sayın Cumhurbaşkanım, 10 bin kişiye ekmek yediriyoruz. Biz bunun altından kalkamayız. Sürenin uzatılmasını talep ediyoruz' diyor. Erdoğan bu yanıt üzerine sesini yükseltiyor. 'Süre uzatımına rağmen sen hiçbir şey yapmamışsın' diye çıkışıyor. Erdoğan’ın sertleşmesi üzerine holding sahibi, 'O zaman ben bırakayım' diyor. Erdoğan, 'Ben sana onu demiyorum. Ne yaptın, onu soruyorum' dedikten sonra telefonu kapatıyor" dedi.

TIKLAYIN - Erdoğan'dan partisi AKP'ye çevre vetosu: Filtresiz termik santrallere 2,5 yıl daha süre veren değişiklik Meclis'e geri gönderildi


 

Selvi, "Süre uzatımı konusu, AK Parti grup yönetiminde de ele alınıyor. Süre uzatımına sıcak bakılmıyor, 'Şimdiye kadar yapılmamış, şimdi de yapılmaz' deniliyor. Ancak Enerji Bakanlığı işin mali boyutunu gündeme getiriyor. İşletmelerin 10 bin kişiye istihdam sağladığı belirtiliyor. Bunun üzerine 6 aylık sürelerle yaptırım zorunluluğu getirilmesi eğilimi oluşuyor. Bu süreçte termik santralların işletmecileri uzlaşmaz bir tutum içine giriyorlar. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, ek süre verilmediği takdirde çalışanların işine son verileceği şeklinde tehdit edildiklerini söylüyor. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 'Beni, AK Parti milletvekili Ahmet Özdemir’i tehdit ediyorlar' diyor. Termik santralı işleten Çelikler Holding’in sahibi Tahir Çelik’le de konuştum. Tehdit iddialarını reddetti. “Baca gazlarıyla ilgili filtre sistemini çok hızlı bir şekilde yapacağız" dedi.

TIKLAYIN - Filtresiz termik santral tasarısını kabul eden AKP'liler, tasarıyı veto eden Erdoğan'a teşekkür etti!

Yazının devamı için tıklayın