15 Mart 2024

Seçimler, Mülkiyeli abiler ve dostlarla bir hafta

Bu hafta Cihangir Fames'de yazdığımız bu yazıyı 13 yaşındaki Diyarbakırlı okurumun şarkı önerisiyle kapattım

Filistin Özgürlük Platformu, Vicdan Mahkemesi'nden sonra duruşma sonucunu Taksim Tünel'de saat 18.30'da açıklayacak |
Ahmet Mümtaz Taylan, Kızılcık Şerbeti'ne etkileyici bir giriş yaptı |
Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ile bir önceki buluşmamız yine Cihangir'deydi |
Üzülerek bildiririm ki belediye başkanlığı için oyum mecburen İmamoğlu'na, Belediye Meclisi için ise DEM'e...

Ramazan ayına çok keyifli ve renkli bir giriş yaptım. HomeRoom'da otururken birden karşımda kimi göreyim? Ayşim Alpman... Şimdi bir kısım cahil okurum 'Kim o?' diyecek; 80'lerde biz Nokta dergisini çıkarırken Almanya temsilcimiz olan Ayşim Alpman. Ayşenur Arslan'dan başlayıp Haluk Şahin'e kadar gıybetimizden kimse kurtulamadı ve çok eğlendik. Meğer neredeyse kapı komşusuymuşuz, daha çok görüşmeye karar verdik. Laf aramızda, o da benim gibi biraz yaşlanmış ama vallaha da billaha da mihrap yerinde! Bir dahaki sefere ikna edebilirsem fotoğraf bile koyabiliriz. Siz şimdilik aşağıda Ramazan karşılama kıyafetim ve çoraplarımla idare edin, yeter...

Rengârenk kıyafetim ve çoraplarım Ramazan hediyesi olarak
Tuğrul Paşaoğlu ve eşi Asuman Oktay'dan...

Mülkiyeli abilerim

Son günlerde yaşadığım bir diğer hoşluk da WhatApp'ıma birdenbire herkesin yayın yönetmeni Hasan Cemal'in ve Türkiye halklarının solcu abisi akademisyen İsmail Beşikçi'nin fotoğrafının düşmesi oldu. Fotoğrafı kimin gönderdiğini söz verdiğim için yazamayacağım fakat yıllar sonra irtibatımın epey kopuk olduğu hocam İsmail Beşikçi'nin fotoğrafını görünce dayanamadım yazıya koymak istedim. Hasan Cemal'e de haber verdim; Beşikçi'yle beni bir akşam yemeğine götürme sözü verdi. Hesabı da o ödeyecek, ne de olsa Cemal Paşa'nın torunu! Bu arada kendisi bu hafta sonu Diyarbakır'da barış toplantısında olacakmış.

İsmail Beşikçi ve Hasan Cemal, Vakıf'ta;
karşılarında oturanların isimlerini bilmediğim için fotoğrafın kalanını editörüme kestirdim
(Foto: Gonzo Haber Ajansı)

Sırrı Süreyya göründü

Haftalardır ortalıkta görünmeyen Meclis Başkanvekilim Sırrı Süreyya Önder nihâyet Cihangir semâlarında göründü. Gerçekten biraz halsiz görünüyordu ve de sağlığından epey bir çekmiş galiba. Arkadaşım Fadim Özmen'le Sis&Bros'ta otururken yanımıza birkaç dakikalığına uğrayıp bizimle hızlıca bir fotoğraf çektirdi ve hızla uzaklaştı. Belli ki daha tam toparlayamamış; o yüzden Meclis dışında sinema işlerini hiç konuşamadık. 

Gonzo Tuğrul, bir gözü sinemada olan DEM Partili Sırrı Süreyya Önder ve de Fadim Özmen

50 kilo vermiş Halil Ergün

Yine epey bir zamandır pek karşılaşmadığımız Halil Ergün -ki kendisi en cimri arkadaşımdır- beni 22'ye bir kahve içmeye davet etti. İyice bir masrafa girmiş ama kısa bir sürede en az 50 kilo vermeyi de başarmış. Masamızda taa Ankara Sanat Tiyatrosu'ndan Celile Toyon ve de fotoğraf mucizemiz İsa Çelik de vardı. Eğer aklımda yanlış kalmadıysa İsa Çelik'in evinde tam bin 400 fotoğraf makinesi varmış! İnşallah 140'ı bin 400 olarak anlamamışımdır... Vatanım Sensin'den sonra ekranlarda görmediğimiz Celile Toyon ise bu sıralar boş, yapımcılara duyurulur! 

Gonzo Haber Ajansı'nın kurucusu Tuğrul Eryılmaz, fotoğrafçı İsa Çelik
ve oyuncular Celile Toyon ile Halil Ergün 
(Fotoğraf: Volkan Yüksel)

Diziler yerine siyasiler

Seçim yaklaştıkça Bahar dışında sonuna kadar seyrettiğim bir dizi pek kalmadı. Dizilerin yerine kendilerini dizi kahramanı zanneden belediye başkan adayları Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'u izliyorum. Onlardan kalan zamanda da Halk TV ya da Sözcü TV'de sürekli bize akıl veren konuşmacıları izleyip ekran karşısında onlarla kavga ediyorum. Aslında size de öneriyorum, bu da fena bir yöntem değil. Hepsi o kadar bilmiş ki Selçuk Tepeli'nin bile onlarla başa çıkması çok zor. Lütfen beni Buket Aydın tartışmasına çekmeyin çünkü hayatta benim bile şerrinden korktuğum insanlar vardır. 

İstemeyerek de olsa belediye başkanlığı seçiminde Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğim sanırım,
Belediye Meclisi'nde oyum DEM'e olacak;
bunları açıklamam gazetecilik kurallarına uygun olmayabilir ama hatırlatırım, ben gonzo bir gazeteciyim

Bu hafta dizi yok, dedim ama mahalle arkadaşım Ahmet Mümtaz Taylan, Kızılcık Şerbeti'ne çok sıkı bir giriş yaptı ve dizi benden bir iki bölüm daha izlenme vizesi aldı. 

Sıkça sorulan sorular ve cheap shots

* İsrail devletinin Ramazan ayında bile Gazze'de sürdürdüğü soykırıma sessiz kalınamaz. Arkadaşım Viki Çiprut'un bana gönderdiği uluslararası Vicdan Mahkemesi etkinliğini buradan sizlere de duyurmak istedim. Daha fazla bilgi isteyenler için link bırakıyorum. 

Tarihimden yapraklar

Selvi Boylum Al Yazmalım, Otobüs, Kapıcılar Kralı gibi klasikleşmiş filmlerin yapımcısı; Yeşilçam'ın Çiçek Arif'ini kaybettik. Ölümünden iki yıl önce çektirdiğimiz bu fotoğrafı onun ruhuna gönderiyorum. Bu arada Şerif Gören, Zeki Ökten, Ali Özgentürk, Kemal Sunal ve Halil Ergün'le ettiğimiz uzun sohbetleri ne kadar özlediğimi fark ettim. 

Çiçek Arif'le en son iki yıl önce bir toplantıda bir araya gelmiş ve fotoğraf çektirmiştik
(Nazım Alpman, Çiçek Arif ve ben)

Linkler ve çağrılar

Mülkiyeliler Birliği'nin düzenlediği Bilim Sanat Felsefe Buluşmaları'nın ikincisine konuk olacak İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan alternatif tıp ve sahte bilimin arka planıyla ilgili konuşacak. Meraklı okurlarıma duyurulur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İKSV tarafından 17-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 43. İstanbul Film Festivali’nde Berlin Film Festivali’nin ödüllü ve öne çıkan filmlerine yer verilecek. Çok iyi bir seçki yapmışlar, haberiniz olsun. Linke tıklayıp ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. 

Advertorial (!)

Sevgili arkadaşım Deniz Türkali'nin Ah! oyununun da bulunduğu Monologlar Müzesi 'Yuvakimyon' İstanbul Hikayeleri 17 ve 24 Mart'ta saat 15.00'te Yuvakimyon Rum Kız Lisesi'nde olacak. Tiyatroseverlere duyurulur. Bu vesileyle Deniz Türkali ve bir 'ortak arkadaşımızla' yeni çektirdiğimiz fotoğrafı da paylaşayım... 

Müzik önerisi

Bu haftaki müzik önerimiz 13 yaşındaki Diyarbakırlı genç okurum Lorin Yılmaz'dan... Valla ben beğendim, umarım siz de beğenirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları

Ödül bolluğu, Mülkiye Pide Grubu ve itirazlarım...

Hastalıktan mabadımı kaldırabilseydim, İstanbul'a gelen Mülkiyelilerin pide partisine katılıp çeşitli sınıfsal rezaletler çıkaracaktım ama olmadı...

Magazin noir girişimlerine yavaş yavaş başlıyorum

Gonzo gazeteciliğimin bu aşaması en fazla 6-7 ay sürecek, çünkü sizlere veda etmeyi düşünüyorum...

Happy bayrams!

Bayram seyran demeyip Cihangir kafelerini gezerek yazımı yazdırmayı becerdim, etraf pek boş...