14 Haziran 2024

Fanlarım camları çerçeveleri kırdılar

Bu hafta Gonzo Haber Ajansı'nı, TGC ve Afife Jale Ödülleri için çok çalıştırdım, yazının sonlarına doğru sizin için koyduğum küçük anketi cevaplamayı unutmayın...

Kuliste Gonzo Tuğrul
Hangisi meslektaşım Güldal Kızıldemir, hangisi Françoise Hardy?
Afife Jale Ödülleri, genç oyuncularla ve adaylarıyla tıklım tıklım doluydu
Tayyip Erdoğan ile Özgür Özel’in buluşması beni değilse bile pek çok kişiyi çok heyecanlandırdı

***

Bu dördüncü sahne ve sanat girişimim de başarısız olsaydı, kamusal yaşamdan tamamen çekilecektim. Ama gelin görün ki 75+'tan sonra şansım yaver gitti, ben sahnedeyken camlar çerçeveler kırıldı, kıyametler koptu... Önce, yeterince kişi gelmeyecek zannediyordum, çünkü; bir grup upper-Cihangirli yani Y.T., D.T., İ.B., M.B.D. ve birkaç kişi daha, "kendimi rezil etmeyeyim diye", -beni çıkararak iddialı bir açılış yapan- Sahne Joker'in sahibi Cengiz Semercioğlu'nu beni çıkarmaması konusunda ikna etmeye çalışıyorlardı! Fakat ben kararlıydım, çünkü bu son şansımdı, iyi ki de öyle yapmışım. İnsanlar içeri girmek için birbirlerini yediler. Masalı 80 kişilik salona 101 kişi dolmuştu. Ben de durumlarına çok üzüldüğüm için onlara birer bira ısmarladım. Hanginiz yaptı bunu! Bugüne bugün, 101 kişiye birden cebimden bira ısmarlamış biriyim! 

Seyirciler gösteri sonrasında Palazzo di Venezia’dan gelen tarihi kırmızı koltuğumda benimle fotoğraf çektirebilmek için yarıştı. Saatlerce bırakmadılar beni. Yurt dışından izleyicilerim bile vardı. 

Barkovizyonda neler yoktu ki! Mick Jagger’ın dans ettiği son konseri de vardı, Tarkan’ın Kuantum 51 albümünden bir kuple sunduğu yeni şarkısı da… İnanmazsınız ama Hazar Ergüçlü’nün Dilber dansı bile vardı… Proud Mary de söyledik, Bursalı mısın Kadifeli Gelin’i de… Sister Morphine de vardı Şinanay da… 

Seyircinin tek şikayeti 55 dakikalık gösterinin kısa olmasıyla ilgiliydi. "Gösteri bitti" diyorum, "Hayır ara verdin" diye ısrar ediyorlar. "500 liraya bu kadar kalınır sahnede, bir dahaki sefere 1000 lira verirseniz 90 dakika kalırım" dedim, zor kovdum.

Kimler mi vardı; Doğan Kitap'ın başındaki Cem Erciyes, eski stajyerim Asu Maro, 21’den Karaağaç kardeşler, Halil hariç Cihangir'in tüm muhtarları, Ömer Özgüner, Kaktüs’ün sahibi Tahir Bulca ve eşi Sevda Hanım, arkadaşlarımın çocukları ve adını unuttuğum için bana kızmamasını umduğum pek çok kişi daha! Ama en çok, Mehmet Umur ile Hiç Emel’i gördüğüme sevindim.

Geceyi daha detaylı merak edenler, Asu Maro'nun köşe yazısına bir göz atıversin.  

Eski stajyerlerim Defne Akman ve Asu Maro'nun arkasındaki ekranda birazdan Mick Jagger belirecek 

TGC, benimle yaşıt! 

Benim de üyesi olduğum, Türkiye’nin en büyük gazetecilik meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 78. yaşını, mesleğe yakışan panellerle kutladı. Bu haberi, Gonzo Haber Ajansı muhabirleri sayesinde yazabildim. 

Başkan Vahap Munyar'ın açılış konuşmasından sonra birinci oturumda gazeteciliğin sorunları ele alındı, ikinci oturumda ise gazeteciliğin geleceğine odaklanıldı.  

Birinci oturumda, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, arkadaşım Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, bana pek bayılmayan, eski iş arkadaşım Prof. Haluk Şahin, TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük, konuştu.

İkinci oturumda da NOW TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk moderatör olmuştu. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mine Esen, Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu ve TV 100 Haber Koordinatörü Mustafa Aşcıoğlu da konuşmacılar arasında yer aldı.

TGC'nin 78. yıl kutlaması oturumlarında kalabalık bir izleyici kitlesi katıldı

Afife Jale Ödülleri tıklım tıklımdı! 

26.'sı düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri için üşenmedim, kalktım Haliç Kongre Merkezi’ne gittim. Gitmez olaydım! İçerisi tıklım tıklımdı, o kalabalığı görünce fazla kalamadım, işi Gonzo Haber Ajansı muhabirlerine devrettim ve oradan kaçtım. İyi ki de öyle yapmışım. Bundan sonra okuyacaklarınız, Gonzo Haber Ajansı'nın günahı... İtiraz olursa, gelecek hafta onlara da köşemde yer veririm. 

İçki alma kuyruğuna girmek müthiş bir cesaret işiymiş, o kadar uzun kuyruklar varmış ki bir sürü insan çok uzun süre beklemişler ve içki hemen bitmiş! Ev sahibine rağmen, Gonzo Haber Ajansı muhabirinin önüne sadece iki kez kanepe tepsisi gitmiş, konuklar da yiyeceklerin azlığına söylenmişler, anlayacağınız herkes aç kalmış.

İtiraf edeyim ki ben, ödül alanlar arasında sadece Zuhal Olcay ve Şahika Tekand'ı şahsen tanıyordum, geri kalan herkes yeni kuşak oyunculardandı. Zaten salon da genç oyuncular ve çok fazla genç oyuncu adaylarıyla doluymuş. Yetenekli genç oyuncu Pelin Abay yerine Zuhal Olcay'ın ödül alması, kimilerinin söylenmesine neden olmuş. Bu arada Zuhal Olcay törene katılmamış, duyduğuma göre ne mazeret iletmiş ne mesaj göndermiş. Muhabirim, "Tören çok hızlı aktı ama son senelerde izlediğim en şakasız, en mesajsız, en az siyasi Afife’ydi" yorumunu yaptı...            

Sıkça sorulan sorular ve cheap shots 

* İstemememe rağmen, "muhalif kanallara" bu hafta da bulaşacağım, ama bu sefer sizleri de bulaştıracağım. Sizce, en çok hangisi parmak sallıyor? Lütfen bana yazın: NOW TV'den Selçuk Tepeli mi, Sözcü'den Fatih Portakal mı, yoksa yine Sözcü'den İsmail Saymaz mı? Sonucu gelecek hafta yazarım, isterseniz başka bir isim de seçebilirsiniz. Unutmadan söyleyeyim, Fatih Portakal, öğrenciler gibi uzun bir yaz tatiline çıkacağını söyledi, eylül ayına kadar yokmuş. Şöyle bir iş bulamadım gitti... 

Sizi etkilememek için ben de cevabımı haftaya açıklayacağım 

* Yaşım elverdiği için ben bunu söyleyebilirim. Çok bayılmamama rağmen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hele hele MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yanında ne kadar genç durduğu ve onlardan daha çok güven verdiği, sizin de dikkatinizi çekti mi? 

* Bu arada torunum Asya'nın da ilkokulu bitirip seneye orta okula başlayacağını söylemeden geçmeyeyim. 

Tarihimden yapraklar 

Bu fotoğrafı sınıf arkadaşım Samiye Aydar gönderdi. O da yine sınıf arkadaşımız Atilla Tümer'den almış. İsimleri birer birer saymayacağım ama bu gördüğünüz fotoğrafta büyük bürokratlar, elçiler, CEO'lar, gitaristler, Marksistler ve hatta Kemalistler var.  

Bu fotoğraf, Mülkiye - 1966'dan bir fotoğraf; ben, en arkada bıyıklıyım 

Linkler ve çağrılar 

TGC'nin gazeteciliği tehdit etmenin suç olduğuna dair bildirisini lütfen okuyun.

Advertorial (!)

Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali kapsamında yayınlanan "Yurt" filmini, yorumuna güvendiğim 'sinefil' arkadaşlarım öve öve bitiremiyorlar. Ben hafta sonu bir yerde bulup izleyeceğim, size de peşinen öneriyorum.

  

Müzik önerisi

Bu hafta müzik önerimiz kaçınılmaz olarak Françoise Hardy'den...

 

Yazarın Diğer Yazıları

Villalarda partiler | Pride Haftası | Filmmor | Ve bunlara yakışan Sezen Aksu...

Tatilin başından beri bizim Cihangir en sakin günlerini yaşıyor, inanmazsınız ama Cihangir Caddesi'nde bile park yeri var...

İstanbul Modern'den, Sahne Joker'e...

Aşırı sıcaklar daha haziran başında başlayınca upper-Cihangirlileri, İstanbul'u terk etme telaşı şimdiden sardı, biz mid ve lower-Cihangirliler galiba buralardayız...

Yıl dönümleriyle dolu bir hafta ve iddialı çıkışım

Acısıyla, tatlısıyla ve de Teoman'ıyla mayıs ayı geride kaldı...