02 Aralık 2022

Bol TV dizisi, bol Mülkiye, bol hainlik ve Almanya'nın akıl almaz vize retleri!

Bu hafta gerçekten hepinizin affına sığınarak 'önce Mülkiye sonra Türkiye' ağırlıklı bir magazin hazırladım; fakat size söz rap rap'lardan hoşlanmadığım için 'Mülkiye Marşı'nı söylemeyeceğim

Yeni keşfim Tuğçe Açıkgöz - Yasak Elma'nın erkeklerin hakkından gelen güzel hain kadınları Eda Ece ve Şevval Sam - Fleetwood Mac'ten Lindsey Buckingham, Christine McVie, Mick Fleetwood, Stevie Nicks ve John McVie - Ertuğrul Özkök Gonzo Haber Ajansı'na muhabir olmak için elinden geleni yapıyor ama çok zor 

Kış bastırdı. Bu hafta Mid ve Upper Cihangir cafe-barlarına ve de yerli dizilerin eline tutsak düştüm. İnanmayacaksınız ama ben de nihayet Ronaldo ve Messi'yi tanıdım. Tamam yakışıklı, efendi profesyoneller ama Maradona'nın eline zor su dökerler.

Cihangir dışına çıktığım tek gece, o da arabayla, Ece Aksoy'un devrettiği mekânının verdiği davetti. Onunla başlayayım...

En ünlü üç konuk

Karşısındaki Koridor'un devraldığı Ece'nin yerinde o gece saygın ama ünlüsü kıt bir kalabalık vardı. Oyuncu ve eğitmen Derya Alabora, Ay Yapım'dan Ekrem Çatay ve Gonzo Tuğrul. T24'ün altı kiloluk Hulki'sinden Prof. Talat Kırış'ın 45 kiloluk labradoru Dagu'suna kadar hayvan dostlarımızı her daim şefkatle ağırlayan Hayko'nun yanı sıra yine yeni patronlardan Mülkiye 1999 mezunu kardeşim Anıl Yazgan bizi baş köşeye oturttu. Tabii biraz da ben ve Çatay 70+, Alabora 60+ olduğumuz için de olabilir.
İçtiğim meskalin tekilaların parasını Ekrem Çatay ve Derya Alabora ödediler 
Fotoğraf: Berna Abik 

Ekrem Çatay'la damadı akademisyen ve Radikal yazarı Koray Çalışkan ile yerli dizi gıybeti, Derya Alabora'yla yeni yetenekleri yetiştirmek üzerine konuşmalar yaparken baş köşede oturmamızı kıskanan T24'ten Doğan Akın ve Sertuğ Çiçek, Doğan Akın'ın 58 yaşına girdiğini duyurarak muhabbetimizi bölmeye çalıştılar ama hiç yüz vermedik. 

O masadan o masaya koştum

Doğru dürüst sokağa çıkamadığım için Cihangir'de HomeRoom'dan 21'e sürekli fink attım.

Tam umudu kesiyordum ki HomeRoom'un yanında daha çok orta ve çok zenginlerin gittiği 22'de Yasak Elma'da beni çok eğlendiren hain "Yıldız"ı görmeyeyim mi! Evet evet, bildiniz Eda Ece. Üstelik yanında da çoğunluğun çok komik ve zeki bulduğu "Quiz Night" yapımcısı ve sunucusu İbrahim Selim oturmuyor mu!

Hemen biraz çekinerek yanlarına çöktüm. Kendimi tanıtmaya çalışırken ikisi de "Zaten biz sizi tanıyoruz Tuğrul Bey" demezler mi! Derhal muhabbeti koyulaştırdım. Söz verdiğim için ayrıntı vermeyeceğim ama bu iki kültürlü oyuncu (Eda Ece benim de ders verdiğim Bilgi Üniversitesi'nde psikoloji okumuş) yakında Fox'ta yayınlanacak bir projenin son çalışmalarını yapıyorlar. Kesinleşsin, yazarım. 

İbrahim Selim, Eda Ece ve Gonzo Tuğrul
Fotoğraf: 22'den İsmail Güneş

Birdenbire şansım dönmüştü. Yan tarafta pazartesi akşamları Yasak Elma'nın rakibi olan Bir Küçük Gün Işığı'nın başrollerinden birini oynayan Tuğçe Açıkgöz'ü tanımayı becerdim. Son yıllarda gördüğüm en güzel genç kadınlardan biri.

Dizideki hafif çatlak, manyak anne rolünü boşverin. Kendisi bence Jean Seberg-Juliette Binoche karışımı bir oyuncu. Ben daha yeni yeni tanıyorum ama mahalle arkadaşım Nihal Yalçın'ın Oğlum dizisinde onun kardeşini de oynayan aynı genç kadınmış. 

Az zenginlerin gittiği HomeRoom'da magazinci Tuğrul Eryılmaz ve oyuncu Tuğçe Açıkgöz 

Tarihimden yapraklar

Beykent Üniversitesi'nin ilkleri

İsimleri karıştırmadan 'En soldaki ben' deyip işin içinden çıkayım 

T24'teki CV'mde konmamış ama bu arkadaşınız Beykent Üniversitesi'nde ders veren ilk hocalardan biridir. 1995-1999 eğitim döneminin hocalarını kapsayan bu fotoğrafta artık gözlerim seçmediği için hepsini yazamayacağım ama şimdi profesör olan Veysel Batmaz ve Zeynep Tül Akbal da var. 

Cihangir'den otobüse binip Şirinevler'de aktarma yaptıktan sonra Beylikdüzü'ne gitmek gerçekten canımı çıkarmıştı. Fakat iyi öğrencilerim vardı, değdi. 

Linkler ve çağrılar 

* Hrant Dink Vakfı'ndan "Dezenformasyonla Mücadelede Farklı Yaklaşımlar" etkinliği. Ayrıntılı bilgi linkte. 


* Kim demiş Bursa'da güncel sanatla ilgilenen olmaz diye. Buyurun, İMALAT-HANE'nin yeni sezon sergilerine bakın. 



* 90'lar sahneleri SALT Beyoğlu'na taşındı. Sergiyi 23 Şubat 2023'e kadar gezebilirsiniz. 

***

Eski ana akım elitleri eğleniyor

Çok uzak değil ama geçmiş bir tarihte ana akım deyince akla Aydın Doğan ve dolayısıyla Hasan Cemal ve Ertuğrul Özkök gelirdi. Artık o günler geride kaldı. Fakat iki üç kişi daha var ama şimdi onlar konumuz değil; Hasan Cemal ve Ertuğrul Özkök Anglosakson diyarlarda gezerek efkâr dağıtmaktan geri kalmıyorlar. E tabii hakları da.  Hasan Cemal T24'te, Ertuğrul Özkök TV100'de çile dolduruyorlar. 

Ben parasızlıktan ve yaşlılıktan Cihangir'den çıkamazken son 15 gündür Hasan Cemal Londra'da, Ertuğrul Özkök de Miami'de. Bir de beni sinirlendirmek için fotoğraf gönderip duruyorlar. 


Ayşe ve Hasan Cemal daha entelektüel görünmek için Royal Albert Hall ve Karl Marx'a sığınmışlar 
Kendini 'ahtapot' sanan Ertuğrul Özkök, güzel oyuncu Melis Sezen ve Miami Art Basel'ı kullanarak sevimli görünmeye çalışmış. Çünkü artık onun entelektüel bir kaygısı yok. Zaten Miami de Türklerin Amerika'daki Bodrum'u olmuş

Umarım Hasan Cemal ve Ertuğrul Özkök'ün Gonzo Haber Ajansı muhabiri olmak yolundaki çabaları eski Doğan Medya'nın diğer ünlü yayın yönetmenleri Mehmet Y. Yılmaz, Zafer Mutlu ve Sedat Ergin'e cesaret vermez. Yoksa hepsiyle başa çıkamam. 

İstanbul'da bir teras 

Gerçek Gündem'den Hilmi Hacaloğlu'nun yaptığı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da  bulunduğu, İstanbul'daki bir çatı katındaki yoksulluğu gözler önüne seren bu video haberi lütfen izleyin. Boşverin İmamoğlu-Kaftancıoğlu çatışması laflarını. 

Sıkça sorulan sorular ve cheap shots

* İstanbul Almanya Başkonsolosluğu'nun TC vatandaşlarına çok zor vize vermesi en çok Cihangir'i vurdu. Tiyatrocu İpek Bilgin ve STK'cı Murat Çelikkan Almanya'da eğlenirken komşularım Deniz Türkali ve Y.T.'nin vize başvuruları reddedildi. Sadece bu kadar da değil, mahallemizin muhtarı Halil Kalafat da vize alamadı. Yani hepsi konsolosluk ve aracı kuruma bayağı para kaptırdılar, üstelik de vizelerini alamadılar. Aklınızda bulunsun, 'business' vize randevusu alırsanız normal vize randevusundan üç kat daha fazla para ödüyorsunuz. Örneğin 2 bin lira civarı. Bir de bunların sigorta yapılması zorunluluğu var. 

Kendini hâlâ gazete zanneden Yeni Şafak'ta "Darbeci Cumhurbaşkanı Erdoğan..." haberi çıkınca kıyamet koptu. Özür dilediler. Meğersem kabahatli olan 'copy-paste' yapan sayfa operatörüymüş. İçlerinde gerçekten gazeteci olan tek kişi bulunsaydı  "Vurun abalıya" havasına girmezlerdi. İnşallah sayfa operatörünü işten atmamışlardır. Bunlar onu da yaparlar. 

* T24'ten Candan Yıldız, artık hangi partiden olduğunu bilemediğim Mustafa Sarıgül'le dün bir söyleşi yaptı diye bütün arkadaşları kıyametleri koparmışlar. Ben hiç yorum yapmayacağım, linkini koyuyorum. Kararı siz verin. 

Advertorial (!)

Mülkiye'nin 163'üncü yıl kutlamaları

Bu hafta affınıza sığınarak parasız reklamımı mezun olduğum mektebe ayırıyorum. Tam 163'üncü yılını kutluyoruz.

Aşağıda İstanbul, Ankara ve İzmir'deki kutlamaların adres ve saatleri var. Herhalde dışarıdan misafir giderse de kızmazlar. 

Ankara: 04 Aralık Pazar, Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi/Konur Sokak, 17.00-19.00
İstanbul: 04 Aralık Pazar, Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu/Taksim, 19.00-22.00
İzmir: 04 Aralık Pazar, Tarihi Hava Gazı Fabrikası Kültür Merkezi/Alsancak 19.00

Müzik önerisi

Bütün zamanların en iyi rock gruplarından Fleetwood Mac'in ilk solisti Christine McVie'nin hayatını kaybettiğini arkadaşım Tuğrul Paşaoğlu haber verdi. Dinlediğiniz zaman neden hiç modasının geçmediğini göreceksiniz. 


Tuğrul Eryılmaz kimdir?

Tuğrul Eryılmaz, kendisini "sadece gazeteci" olarak tanımlıyor. Dünyayı etkileyen 1968 rüzgârı sırasında üniversiteye gitti. 1969 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni (Mülkiye) bitirdi. Bir süre Londra'da öğrenim gördükten sonra Türkiye'ye döndü.

Mülkiye'de yüksek lisans eğitiminin ardından Ankara'da TRT Haber Merkezi'nde gazeteciliğe başladı. Bir dönem Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda iletişim dersleri verdi. 12 Eylül 1980 darbesinin ardından üniversiteden ayrıldı.

İstanbul'da haftalık Nokta, Yeni Gündem, Tempo ve Sokak dergileriyle Cumhuriyet ve Yeni Asır İstanbul gazetelerinde çalıştı.

Ankara, Bahçeşehir, Bilgi, İzmir Ekonomi ve Kadir Has üniversitelerinin iletişim fakültelerinde gazetecilik dersleri verdi.

1996’daki kuruluşundan 2013 yılına dek yaklaşık 16 yıl Radikal İki’nin yayın yönetmenliğini yaptı. “Gazeteci olarak yaptıklarımın çok azından pişmanım. Neyse, ‘önemli’ bir köşe yazarıymışım gibi sizlerin sütunlarından çalmayayım. Bize güvenerek yazı gönderen herkese bol minnettarlık ve sevgiyle…” satırlarıyla Radikal İki'ye veda etti.

Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği'nden yargılanan gazeteciler arasında yer aldı; bu nedenle açılan davada 1 yıl 3 ay hapis ve 6 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Sinema ve dizilerde senaryo ve kurgu danışmanlığı da yapan Eryılmaz, IPS İletişim Vakfı kurucusu ve Yönetim Kurulu üyesi. Rolling Stones ve Marianne Faithfull hayranı. Asya'nın dedesi.

Yazarın Diğer Yazıları

Özgürlüğü olmayan bayramlar

Bu hafta yine dünyadan bahsediyormuş gibi yaparak kendi reklamımı yapıyorum...

Ödül bolluğu, Mülkiye Pide Grubu ve itirazlarım...

Hastalıktan mabadımı kaldırabilseydim, İstanbul'a gelen Mülkiyelilerin pide partisine katılıp çeşitli sınıfsal rezaletler çıkaracaktım ama olmadı...

Magazin noir girişimlerine yavaş yavaş başlıyorum

Gonzo gazeteciliğimin bu aşaması en fazla 6-7 ay sürecek, çünkü sizlere veda etmeyi düşünüyorum...