19 Temmuz 2019

Nihat Abi’nin kurulları

TFF'nin internet sitesinden de yayımlanan kurul listelerinde ilginç isimlere rastlamak mümkün

Ankara’da haziranda gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurul sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı seçilen Nihat Özdemir, beraber çalışacağı kurulların üyelerini belirledi.

Futbol camiasının Nihat Abi’si olarak adlandırılan Özdemir, TFF’nin en çok tartışılan kurulu olan Merkez Hakem Kurulu (MHK) başkanlığına Zekeriya Alp’i atadı. Özdemir, federasyonun diğer kurullarına da geçen hafta itibarıyla görevlendirmeleri gerçekleştirdi.  

Federasyonun internet sitesinden de yayımlanan kurul listelerinde ilginç isimlere rastlamak mümkün.

Kurullarda görev alan isimleri açık kaynaklardaki bilgilerden inceledim. Bazı isimlerin sadece hukukçu ve spordan gelme kimlikleriyle kurullarda yer aldığı görülüyor.

Ancak bazı isimlerin ise, hukukçu kimliklerinin yanı sıra siyasi konumları da öne çıkıyor.

Bu kurul üyelerinin geçmişte ya da şimdilerde özellikle AKP ve MHP’de siyaset yapmaları dikkat çekiyor.

Mesela, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Başkanı Avukat Aytaç Yüksel ile Tahkim Kurulu Başkanı Avukat Murat Balcı, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasında sanık avukatları olarak yargılamada yer aldılar.

Mesela, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanı Celal Candan, AKP Konya milletvekili aday adayı.

Mesela, Temsilciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı, spor adamı olmakla birlikte 23. Dönem AKP Antalya milletvekili.

Mesela, Amatör Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Selçuk Akgün, darbe girişimi yargılamalarında TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı’nın vekili. Kurulun diğer üyesi Avukat Esin Gürel, MHP’den Ankara milletvekili aday adayı. Kurul üyesi Avukat Hasan Oymak ise, son seçimlerde AKP’den Denizli’den milletvekili aday adayı ve eski Bakan Nihat Zeybekçi’nin de avukatı.

Mesela, PFDK üyesi avukat Veli Tolu, Konya’dan AKP milletvekili aday adayı. Aynı kurulun yedek üyesi Avukat Zuhal Bereket Baş, 2015 seçimlerinde AKP’den İstanbul milletvekili aday adayı.

Mesela, Tahkim Kurulu üyesi Avukat Haluk Sonsuz, MHP İstanbul İl eski yöneticisi. Aynı kurulun üyelerinden Avukat Yusuf Öksüzömer, FETÖ’den el konulan Denizli’deki Uğur Soğutucu firmasında CEO olarak görev yaptı.

Mesela, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu üyesi Başbuğ Pınarbaşı MHP İstanbul eski il sekreteri.

Mesela, PFDK’nın yedek üyelerinden Tamer Sağcan ise, başkan Nihat Özdemir şirketi Limak’ın çalışanı.

Mesela, Dopingle Mücadele Kurulu üyesi Prof.Dr. Yunus Söylet. Hatırlanacağı gibi, Prof. Dr Söylet, AKP’in ilk döneminde yaşanan tartışmalı bir süreç sonunda İstanbul Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştı.

TFF’nin Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nda iki ilginç isim daha göze çarpıyor. İlki, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in oğlu Avukat Muzaffer Enes Cirit.

Eski savcı Tamöz de kurul üyesi

İkinci isim ise, Ankara’daki yargı çevrelerince yakından tanınan emekli savcı Mehmet Tamöz. Emekli Savcı Tamöz, 2008’de aralarında TFF Başkanı Nihat Özdemir’in de şüpheli olarak yer aldığı Mavi Hat soruşturmasının da savcısıydı.

Tamöz, hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle Özdemir’i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmiş, ancak ünlü müteahhit mahkemeden serbest kalmıştı.

Dosya şüphelisi Özdemir’in soruşturma sürecinden yıllar sonra TFF başkanı olduğu bir dönemde federasyon kurulunda yer almasını nedeniyle Tamöz’le görüştüm.

Tamöz’e açıkça “eski soruşturmada şüphelisi olduğu bir kişinin başkanlığındaki federasyonun alt kurulunda görev yapmasını” nasıl açıklayacağını sordum.

Yanıtı şöyle oldu:

“Kurul üyeliği için teklif Nihat Özdemir’den gelmedi. Ben Nihat Özdemir’in listesinden girmedim. Ben daha önce eski Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker döneminde Spor Tahkim Kurulu üyeliğim var. Spor Genel Müdürlüğü’nün teklifiyle kurulda yer aldım. Ben amatör sporu ve futbolu seviyorum. Savcıyken aynı zamanda Adliye Spor’da yöneticiydim. PFDK’da yer almayı ben istemedim. Görev yaptığım dönemde de bana kimse ‘Şunu yap, bunu yap’ diyemedi. Bu görevde de diyemezler. Taviz vermem.”

 

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları

Burdur'da taciz skandalı: Skandalın adresi Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü!

İşin içinde taciz var, mahkemeden alınan uzaklaştırma kararı var, il müdürlüğünde görevli kamu personeli var, şüpheli, tanık ve mağdura ait adliye yansıyan ifadeler var, tacize adı personelin görevden uzaklaştırılması amacıyla bakanlığa ve valiliğe yazılan yazılar var. Yetmedi, benzerlerinde olduğu üzere dini cemaat iddiası var. Yetmedi, siyaset var

Ayhan Bora Kaplan, polis muhbiri oldu mu?

17 - 25 Aralık 2013'te Gülen cemaatinin emniyetten tasfiyeye başlanması sonrasındaki personel değişimi sırasında yeni göreve gelen ekipler, Ankara'yı kasıp kavuran Aramaz'ı bir türlü yakalayamazken, muhbir olmak amacıyla şubeye gelen genç, Aranmaz'la ilgili önemli bir bilgiyi polise aktardı...

180. yaşına adım atan Türk Polis Teşkilatı...

350 bin kişilik teşkilatın başındaki yöneticinin Şeref Defteri'ne yazdığını düşündüğümüz bağlılık mesajlarına karşın teşkilatın içinde bulunduğu tablonun örtüşmediğini, deyim yerindeyse "sokaktaki insan" biliyor artık