12 Kasım 2022

Bireysel hatalar pahalıya mâl oldu

Fenerbahçe bu sezon 2'si ligde 1'i de Avrupa'da olmak üzere 3 yenilgi aldı. Bu 3 yenilginin de ortak yanı Sarı Lacivertli takımın bir kişi eksik kalmasıydı. Yani 11'e 11 oynanan maçlarda bu sezon ne Lig'de ne de Avrupa'da hiçbir takım Fenerbahçe'yi mağlup edemed

Makine düzeninde bir ritm yakalayan Fenerbahçe bu sezon 25. maçına çıktı. Ülkemizde Sarı Lacivertli takımdan daha fazla maç oynayan bir takım yok. Bu yoğunluk nedeniyle oldukça fazla yıpranan ve yorulan oyuncular ve bir takım söz konusu. Son iki karşılaşmasına bakınca bu durum gözlemlenebiliyor.

Giresunspor karşılaşmasına da tıpkı Sivasspor maçında olduğu gibi üç oyuncu rotasyonuyla başladı. Kart cezası nedeniyle zorunlu değişiklik Batshuayi ile birlikte Crespo ve Emre Mor'un yerlerine Pedro, Zajc ve Rossi ile başladı sarı lacivertliler Giresunspor maçına. Doğrusunu söylemek gerekirse sezon genelinde olduğu gibi yine önde baskılı, coşkulu başladı maça Fenerbahçe. Ama bu kez bir farkla, net pozisyon üretmekte sıkıntı çekiyordu sarı lacivertliler. Yine de oyuna hakim olan taraf Fenerbahçe'ydi. İlk 15 dakika kalesinde pozisyon görmeyen Altay 16. dakikada karşılaşmanın o ana kadar en net pozisyonunda Serginho'nun vuruşunda müthiş bir kurtarış yaptıktan 2 dakika sonra kazanılan penaltı vuruşunu Valencia ağlara gönderince Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Herkes geride kalan dakikalarda daha rahat bir galibiyet beklerken, tıpkı Batshuayi gibi Pedro'da 40. dakikada çift sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kalınca sarı lacivertli taraftarlar dejavu yaşadı. Tek bir farkla, Sivasspor maçında takım eksik kaldığında durum 0-0'dı ve sarı lacivertliler bu duruma gayet iyi bir reaksiyon vermişti. Oysa Giresunspor maçında bir kişi eksik kaldıklarında skor 1-0'dı. Acaba skoru korumaya mı oynayacaktı Jorge Jesus'un talebeleri. Kurt Hoca ilk değişikliklerini Zajc'ın yerine Crespo'yu ve Rossi'nin yerine Osayi-Samuel'i alarak yaptı.

Fenerbahçe oyunun uzatma bölümüyle birlikte yaklaşık 60 dakika boyunca bir kişi eksik oynamasına rağmen hiç de öyle görünmüyordu. Taa ki Serdar Aziz ile Altay arasındaki anlaşmazlıkla uzaklaştırılamayan top sonrasında golü yiyene kadar.. Skor 1-1 olunca Jesus gol için hemen Alioski ile İrfan Can'ın yerine Serdar Dursun ve Emre Mor'u aldı oyuna. Fakat yine bir kişisel hata sonrasında Serdar Aziz'in son adamken kaptırdığı top sonrasında ikinci golü de kalesinde görünce Jesus'un yapabileceği bir şey kalmadı.

Günümüz futbolunda yüksek tempo ve atletik oyunda eksik kalmak çok büyük sıkıntılara neden oluyor. Fenerbahçe bir önceki hafta da eksik kalmasına rağmen Sivasspor karşısında galibiyete uzanırken, Giresunspor karşısında daha fazla bireysel hata yapınca ve Giresunsporlu futbolcular bu hataları daha iyi değerlendirince ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı.

Fenerbahçe bu sezon 2'si ligde 1'i de Avrupa'da olmak üzere 3 yenilgi aldı. Bu 3 yenilginin de ortak yanı Sarı Lacivertli takımın bir kişi eksik kalmasıydı. Yani 11'e 11 oynanan maçlarda bu sezon ne Lig'de ne de Avrupa'da hiçbir takım Fenerbahçe'yi mağlup edemedi.

Geride kalan üç buçuk ayda, hızlandırılmış yarım sezonda 25 maç oynayan ve oldukça yıpranan futbolcular için 45 günlük Dünya Kupası arası ilaç gibi gelecektir.

Yazarın Diğer Yazıları

Hayal kırıklığı

Mourinho ve Fenerbahçe’nin daha kat etmesi gereken çok yol var

Maçın adamı Livakovic

Görünen o ki Mourinho ve Fenerbahçe için öncelikli hedef Lig şampiyonluğu

Garantici Mourinho

Karşılaşma boyunca Fenerbahçe kalesine isabetli şut atamayan Antalyaspor karşısında acaba sahaya iki 6 numarayla mı çıkmalıydı? Gerçi bir başka bakış açısıyla “Jose Mourinho’nun oyuna müdahaleleri ile zor geçen maçı çevirdi” de demek mümkün

"
"