09 Ağustos 2022

6 gollü maçın kazananı yok

Henüz yolun çok başındayız ve Jorge Jesus’un Fenerbahçesi gelişmeye açık bir takım. Ama bu maçta hücum ve savunma dengesi açısından daha fazla gelişmesi gereken sadece takım mı? Acaba bu akşamki maçı yeniden oynasa Jesus aynı 11'le mi başlar?  

Fenerbahçe dört gün önce 3-0 kazandığı Slovacko maçının 11'inde üç değişiklik yaparak başladı Ümraniyespor karşılaşmasına. Sarı Lacivertliler bu kez kaleci Ertuğrul, Osayi-Samuel ve Zajc’ın yerine Altay, Luan Perez ve King ile başladı maça. Asıl hedefinin Lig şampiyonluğu olduğunu ifade eden Jorge Jesus ilk lig karşılaşmasına hücum ağırlıklı bir kadro ile başladı.

Ferdi’nin orijinal savunmacı olmadığını da hesaba katarsak Portekizli kurt hocanın 11'inde üç savunma orijinli futbolcu vardı. Şu ana kadarki bütün maçlarında olduğu gibi rakip yarı alanda baskı ve yüksek tempo ile başlayan Fenerbahçe aslında golü de erken buldu. Ama rakip ligin yeni takımı Ümraniyespor geriye düşmesine rağmen Fenerbahçe’nin orta saha ve savunma zaafları sayesinde birçok gol pozisyonuna girdiği gibi bunlardan birini de gole çevirdi.

İzleyenler açısından tempolu zevkli bir ilk 45 dakika sonrasında akılda kalanlar biri penaltıdan olmak üzere iki gol atan Valencia ve topu her ayağına aldığında tribünleri heyecanlandıran Emre Mor oldu. Soyunma odasına 2-1 üstünlükle giden Sarı Lacivertliler ikinci yarıya sarı kartlı Arao’nun yerine İsmail Yüksek’i alarak başladı.

İkinci yarının başında da hücumda ne kadar istekli, hareketli ve agresifse savunmada arkaya ve beklerle stoperler arasına atılan toplarda bir o kadar sıkıntılı bir Fenerbahçe izledik. Sarı Lacivertli takımın savunmada yaşadığı sıkıntılar sadece akan oyunla da sınırlı değildi. Yenilen ilk iki gol köşe vuruşundan geldi.

Şu ana kadar  hep Fenerbahçe’den bahsettik ama Ligin yeni takımı Ümraniyespor için de ayrı bir parantez açmak gerek. İlk kez mücadele ettikleri Süper Ligde ilk maçlarında Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında iki kez geriye düştükleri karşılaşmada 3-2 öne geçmeyi ve maçın sonunda bir puan çıkartmayı başardılar. Beş sakat oyuncusuna rağmen kulübe zenginliğine sahip Fenerbahçe takımında Valencia’nın Yerine Zajc, J.King’in yerine Berisha oyuna girerken bu iki oyuncunun çabalarıyla gelen Berisha golü skoru belirledi 3-3. Belki bu skor Kadıköy’e gelen ve ekran başında takımlarını izleyen Fenerbahçeli taraftarları memnun etmedi.

Henüz yolun çok başındayız ve Jorge Jesus’un Fenerbahçesi gelişmeye açık bir takım. Ama bu maçta hücum ve savunma dengesi açısından daha fazla gelişmesi gereken sadece takım mı? Acaba bu akşamki maçı yeniden oynasa Jesus aynı 11'le mi başlar?  

Melih Gümüşbıçak kimdir?

Melih Gümüşbıçak 10 Ağustos 1968'de Ankara'da doğdu. Ankara 50. Yıl Lisesi'nden mezun olduktan sonra iktisat ve siyasal bilgiler öğrenimi gördü.

Mesleğe başladığı TRT'de spor programları sundu, daha sonra Doğan Yayın Holding'e geçti. İzleyen dönemde Show TV'de "Televole" adlı spor magazin programını sundu. Daha sonra Lig TV'ye geçen Gümüşbıçak, bu kanalda sunuculuk yaptı, ardından 360 kanalında spor programı hazırlayıp sundu. TRT'de Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarını ve çeşitli spor yayınlarını sunan Gümüşbıçak, T24'te ağırlıklı olarak Fenerbahçe maçlarını yorumlayacak.

Yazarın Diğer Yazıları

Artık yeter!

Bu sezon Türk futbolunda yaşamadığımız ne kaldı?

Buruk sevinç

Gecenin en büyük şansızlığı oyuna sonradan giren Mert Hakan’ın sakatlık nedeniyle kenara gelmesiydi