21 Temmuz 2021

Yönetmen Ozan Açıktan: Elbet o yaz herkes değişti

“90’larda cep telefonu olsa bu film olmazdı” diyen Ozan Açıktan, “Geçen Yaz” filmi ile özlediğimiz huzurlu ve dertsiz yaz günlerini hatırlatıyor.

Netflix’te gösterime giren film, Açıktan’ın Netflix’le işbirliği içinde hazırladığı aşk filmleri serisinin bir parçası. Yarına Tek Bilet filmi ile başlayan serinin devamı gelecek. 

Ama sırada sadece deniz pırıltısı, tren rayları içeren aşk filmleri yok. Ozan Açıktan’ı tanımamızı sağlayan Silsile, Annemin Yarası gibi dramlar da pişiyor yönetmenin anlattığı kadarıyla. Aile Arasında sevenler için de müjdeyi verdi yönetmen: Gülse Birsel ile yeni filmler üstünde çalışıyorlar. 

“Ben bütün senaryo sürecine dahil oluyorum çünkü çok net beklentilerim var. Filmi yaparken görüntü yönetmeni ve senarist en yakın silah arkadaşlarım” diye anlatan Açıktan, Geçen yaz filmi için senaryoda Samir Berat Marçalı ile çalıştı. 

Başrollerdeki Ece Çeşmioğlu ve Fatih Şahin’in bol yıldızlı oyunculuk sergiledikleri filmde, yan roller bile akılda kalıcı etki yaratıyor. İkilinin her yaz gittikleri yazlık sitesinde 1996 yazında yaşadıklarını anlatan filmde Halit Özgür Sarı, Aslıhan Malbora, Enver Ceylan, Kubilay Tunçer, Süreyya Güzel de yer alıyor. Güneyde bir yazlık kasabasında, artık 16 yaşına girmiş Deniz'in, çocukluğundan beri tanıdığı ve kendisinden yaşça biraz daha büyük olan Aslı ile geçirdiği yazı anlatıyor film.

Yazarın Diğer Yazıları

Türkiye için yeniden umutlanma vakti

İstatistiklere göre 2019’da büyükşehir belediye başkanlıkları için toplam 33 kadın aday yarışırken, 2024’te 94 kadın aday var listelerde. Belediye Başkanlığı kadın adayları ise 634’ten bin 624’e çıkmış. Net veriler yok ama 40 yaş altı aday oranında gözle görülür bir artış var. Şimdi bu ülke için yeniden umutlanma vakti değildir de nedir?

'3 Cisim Problemi'nin yıldızları T24'e konuştu: Uzaylılara inanıyorum, şu anda İngiltere'de hükümetteler!

Kabul edin, bu hafta gerçeklerden biraz uzaklaşmaya en çok ihtiyacımız olan haftalardan biri. Pazar akşamı açıklanacak sonuçların anksiyetesi arşa çıkmışken bizi yine sinema ve dizi dünyasına kaçış kurtarıyor. Neyse ki tam da bu duruma uygun olan 3 Body Problem (3 Cisim Problemi) Netflix'te gösterime girdi ve kafamızı kurcalamak için mükemmel bir senaryo sundu. Bu vesile ile dizinin oyuncuları ile sohbet ettik

Hayallerin ötesinde sentez | Sonsuza Uzanan Motifler: Yeniden Yorumlar

Çoğu hayranlık uyandırıcı yeni medya projesinin arkasındaki isim Lalin Akalan'ın hikâyesini dinledik ve işlerine bayıldığımız Selçuk Artut ile buluştuk