03 Kasım 2019

Mutlu haberler

Dünyada güzel şeyler de oluyor…

Sağlıklı bebekler

Molfix güvenli bağlanma ve bebeğin gelişim alanlarında farkındalık yaratmak ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerine, kuvöz, solunum cihazı gibi hayati ekipman desteği sağlamak üzere "Hayat Bağım" projesini geliştirdi. Bu proje ile 1 yılda 10 ilde 5.000 anne ve bebeğine, 350 ebe-hemşireye ulaşmayı hedefliyor. UNICEF Küresel Çocuk Ölümleri Raporu'na göre Dünya genelinde 2018 yılında, 6.2 milyon çocuk hayatını kaybetti. Yapılan araştırmalar, doğru beslenme, yeterli tıbbi cihaz, iyi eğitimli ebe ve sağlık çalışanı desteği gibi koşulların sağlanmasının yanı sıra bebek ölümlerinin azaltılmasında anne ile bebekleri arasında güvenli bağlanma ilişkisinin kritik önemde olduğunu gösteriyor. Konuya ilişkin bir farkındalık yaratmak, erken doğan bebeklerin ve riskli doğum yapan annelerin hayata tutunması için, fiziksel, sosyal ve psikolojik koşullarını iyileştirme amacıyla Molfix tarafından geliştirilen ‘Hayat Bağım' isimli kurumsal sosyal sorumluluk projesi, Türkiye'de 10 ildeki kamu hastanelerinde hayata geçiriliyor.

Beklenen öyküler

Çok sevdiğimiz yazarlardan Doğu Yücel'in yeni kitabını hala almadıysanız hemen şimdi güzel bir pazar aktivitesi olarak en yakın kitapçıya gidin! Can Yayınları'ndan çıkan "Öldüğünü Google'dan Öğrenen Adam ve  Diğer Tuhaf Hikayeler" Doğu'nun kaleminin kıvraklığının başka bir tarzdan ispatı resmen.  

Kağıt pipetler

Gloria Jean's Coffees'e büyük alkış! Marka, Türkiye genelinde bulunan 74 mağazasında, tüketicilerin tercihlerini "Doğa Dostu" karton pipetlerden yapması yönünde adım atıyor. Ekosisteme büyük zarar veren plastik pipet kullanımını azaltmayı amaçlayan Gloria Jean's Coffees, karton pipet uygulaması ile yıllık 45 kilogram plastik atığın okyanuslara ve toprağa karışmasının önüne geçecek.

The Witcher geliyor

The Witcher kitap serisinin Netflix imzalı dizisi geliyor! Hem de dizinin başrolünde Dizinin başrollerinde Geralt of Rivia karakteri ile Henry Cavill var. 20 Aralık'ta gösterime girecek dizi için çok sabırsızlanıyoruz! Dizinin fragmanı şurada:

Atlas

Çok sevdiğimiz Domingo Yayınları'ndan çıkan Atlas - Kıtalar, Denizler ve Kültürler Arası Yolculuk Rehberi çocuklar için gibi görünse de büyükler tarafından da sevileceği kesin! Ya da en azından benim gibi çocuksu büyükler tarafından! Bir göz atın, ne demek istediğimi anlayacak ve dünyayla ilgili bilmediğiniz şeyleri öğreneceksiniz.

20 milyon ağaç

Tüm dünyada ama özellikle Türkiye'de taklitleri olan ama komik hatta bazen anlamsız videolarından öte yardımseverliği ile bilinen Youtube yıldızı Jimmy Donaldson yani Youtube'da bilinen adıyla MrBeast, milyonlarca takipçisini ağaç dikmeye davet ederek sosyal medya yıldızı olmayı faydalı bir amaca dönüştürdü. 20 milyon takipçi sayısına ulaşan yıldız, 1 Ocak'a kadar takipçi sayısı kadar ağaç dikmeyi hedefliyor. #TeamTrees hashtagiyle başlattığı kampanya sosyal emdyada yayılmaya devam ediyor. Hatta Elon Musk, Twitter CEO'su Jack Dorsey, Shopify CEO'su Tobi Lutke, Youtube CEO'su Susan Wojcicki de bu kampanyaya büyük maddi destekte bulunan isimler. Bu amaçla şimdiye dek 12 milyon dolar toplandı. 1 Ocak itibariyle toplanan para ile Arbor Day Foundation tarafından ağaçların ekilmesine başlanacak.

Ararken ağaçlandırma

Siz de oturduğunuz yerden ağaç dikebilirsiniz! Tek yapmanız gereken ecosia.org arama motorunu kullanmak. Herhangi bir arama motoru gibi çalışan Ecosia, yaptığınız arama başına bir fidan dikiyor. Üstelik Google Chrome için extension'ı da var. Şimdiye dek 72 milyondan fazla fidan dikildiğini söylüyor arama motoru…

Her umut bir ortak arar

İlk kitabı "Bütün İyiler Biraz Küskündür" ile gazeteciliğinin yanı sıra kaleminin kuvvetini de gösteren Nilay Örnek'in ikinci kitabı "Her Umut Ortak Arar" çıktı. Nilay'ın gözünden bizim toplumu, Türkiye'yi anlatan kitap, Artemis Yayınları imzalı.

Yazarın Diğer Yazıları

"Dengeler: Biri Olmak" dizisinin başrolü Cihangir Ceyhan: Ferit kader kurbanı mı değil mi?

Teşekkür edip karavandan ayrılırken emin olduğum bir şey vardı; Ferit karakterini Cihangir Ceyhan'dan daha iyi canlandırabilecek bir isim düşünülemezdi

Türkiye için yeniden umutlanma vakti

İstatistiklere göre 2019’da büyükşehir belediye başkanlıkları için toplam 33 kadın aday yarışırken, 2024’te 94 kadın aday var listelerde. Belediye Başkanlığı kadın adayları ise 634’ten bin 624’e çıkmış. Net veriler yok ama 40 yaş altı aday oranında gözle görülür bir artış var. Şimdi bu ülke için yeniden umutlanma vakti değildir de nedir?

'3 Cisim Problemi'nin yıldızları T24'e konuştu: Uzaylılara inanıyorum, şu anda İngiltere'de hükümetteler!

Kabul edin, bu hafta gerçeklerden biraz uzaklaşmaya en çok ihtiyacımız olan haftalardan biri. Pazar akşamı açıklanacak sonuçların anksiyetesi arşa çıkmışken bizi yine sinema ve dizi dünyasına kaçış kurtarıyor. Neyse ki tam da bu duruma uygun olan 3 Body Problem (3 Cisim Problemi) Netflix'te gösterime girdi ve kafamızı kurcalamak için mükemmel bir senaryo sundu. Bu vesile ile dizinin oyuncuları ile sohbet ettik