15 Ağustos 2022

İstanbul Emniyet Müdürü Aktaş’ın kızının düğününde Mehmet Ağar ve Ethem Sancak aynı karede…

Düne kadar Mehmet Ağar’ı “Çiller Özel Örgütü” şemasının içinde gösteren Doğu Perinçek, “zamanlama manidar” diyeceğim bir zamanlama ile Ağar için “kefilim” demiş, sözleri çok tartışılmıştı. Mehmet Ağar da aynı düğündeydi

Gazetecilerin aynı zamanda haber kaynağı da olan sosyal medya mecralarından gezinirken rastladım fotoğraflara…

Eski Adana Emniyet Müdürü, son iki yıldır da İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın kızının düğününden kareleri paylaşan siyasetçilerden fark ettim “Bir düğün çok mesaj” olduğunu. Zafer Aktaş, T24 yazarı Tolga Şardan’ın Emniyet’teki her atamayı anlamlandırdığı yazılarından biliyorum Zafer Aktaş’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın bir isim olduğunu. 

Zira Şardan, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın yerine atanan Zafer Aktaş’la ilgili şöyle yazmıştı:

“İstanbul Emniyeti’ndeki nöbet değişimi beraberinde bazı gelişmeleri de getirdi kuşkusuz.

Çalışkan’la uzunca bir süredir sorun yaşayan İçişleri Bakanı Soylu, her ne kadar kendisine daha yakın bir isim olmasa da nihayetinde Çalışkan’dan başka bir ismi bu makama getirmeyi başardı.

Ankara’daki bürokrasiyi yakından takip edenler İstanbul’un ülke yönetimindeki etkisini yakından bilirler. Bürokrasideki “İstanbul’a sahip olan Türkiye’ye sahip olur” prensibinden hareketle Soylu, hem kabine arkadaşı, hem de aynı seçim bölgesinde siyaset yaptığı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak nezdinde öne geçmiş oldu. Zira Çalışkan’ın İstanbul’da kalmasını Albayrak’ın desteklediği uzun süredir konuşuluyordu.”

Soylu’nun Zafer Aktaş’ın kızının düğününe katılmasının anlaşılır olduğunu belirtmem gerekirken, gelelim dikkatimi çeken diğer fotoğraflara…

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz’ın paylaştığı fotoğrafta Ethem Sancak fotoğrafın en sağında oturuyor. Tabii ki MHP-Vatan Partisi koalisyonu çıkarmıyorum bu fotoğraftan. Ama haber değeri olmadığını kimse söyleyemez.

Ethem Sancak (MHP milletvekili Hayati Arkaz'ın paylaşımı)

Hatırlayacağınız üzere Ethem Sancak, bir dönem AKP’de siyaset yapan (MKYK Üyeliği), Erdoğan’a hayranlığını ( Yıl 2015-ipler henüz kopmamış) “Erdoğan’a aşık oldum, idolüm” sözleriyle dile getiren, Erdoğan’ın misyonu için medya sektörüne girdiğini açıklayan, Star, Akşam, Güneş ve Kanal 24’ü de kapsayan Es Medya’nın sahibi olarak daha sonra bu grubu Hasan Yeşildağ’a satan, TMSF’nin elindeki BMC’yi satın aldıktan sonra hisselerini Erdoğan’a yakın isim olan Tosyalı Holding’e devreden bir isim. O da Zafer Aktaş’ın düğününe katılan isimler arasındaydı.

Ethem Sancak, gençlik yıllarında Perinçek'in lideri olduğu Maocu / Aydınlık çizgisindeydi. İş hayatına atıldı, Türkiye'nin en büyük ilaç dağıtım (Hedef) şirketini kurdu.

İktidarın ortağı olduğunu ifade eden Perinçek ile yolları yeniden kesişti. Zira "Türkiye'nin güvenliği ve NATO" isimli bir konferansta söylediği sözler nedeniyle AKP İstanbul İl Başkanlığı Disiplin Kurulu’na sevk etti. Sancak ihraç sürecini beklemeden AKP’den istifa etti. Geçtiğimiz günlerde de Vatan Partisi’ne katıldı.

(Mehmet Ağar ve Ethem Sancak aynı karede)

Düne kadar Mehmet Ağar’ı “Çiller Özel Örgütü” şemasının içinde gösteren Doğu Perinçek, “zamanlama manidar” diyeceğim bir zamanlama ile Ağar için “kefilim” demiş, sözleri çok tartışılmıştı. Mehmet Ağar da aynı düğündeydi. Ağar’ın fotoğraf karesinde Ethem Sancak da var.

Fotoğraflardan siyasi analiz çıkarmak kimi zaman zorlama kimi zaman da hayatın olağan akışına uygun bir edim…

Ben yorumsuz yazmaya çalışırken, hafıza, gelişmeler, bağlantılar ışığında yazmaya çalıştım. Yorum tabii ki siz okurların…