26 Mart 2024

Gökhan Zan: TİP’in raporu hukuken geçersiz; yedi sülaleme yetecek param var

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın danışmanı Mehmet Güzel’in de adı geçiyordu kayıtlarda. Savcılık bakalım Güzel’in de ifadesine başvuracak mı?

Gökhan Zan

Gökhan Zan, zan altında… Ama o evrensel kuralı hatırlatalım. “Aksi ispatlanana kadar herkes masumdur.”

Bir yanda Türkiye İşçi Partisi, diğer yanda TİP’in aday gösterdiği Gökhan Zan’la ilgili iddialar...

TİP, “En ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağız” gerekçesiyle Gökhan Zan’dan desteğini çekti.

Gökhan Zan ise TİP’in adını kullanarak seçim çalışmalarını yürütüyor. Garip bir durum… İstenmeyen misafirin evin, kapının önüne çadır kurması gibi…

“TİP sizi istemiyor ama siz ısrarla TİP’in adayıyım diyorsunuz. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?” diye sorduğumda yanıtı şu oldu:  

“Onur, şeref ve haysiyet meselesi. Kusura bakmasınlar çamur at izi kalsın, öyle bir dünya yok.”

TİP’in Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen, biri “para pazarlığı” diğeri de “şaibeli ilişkiler” içerikli iki ses kaydıyla ilgili Adli Bilişim Uzmanı Cüneyt Üre’ye hazırlattığı raporu da sordum Zan’a.

Hazırlanan rapora göre, dolaşımda olan video kayıtlarındaki seslerin tonlama, hız ve vurgularında doğal olmayan bir değişiklik yok. 

Gökhan Zan, özel bir şirketin hazırladığı raporun değersiz olduğunu savundu:

“Yeterli teknolojik ekipman olup olmadığı bile meçhul olan bir kişi. Hukuken hiçbir geçerliliği yoktur. Ben ses kayıtlarını savcılığa verdim. Hukuken bağlayıcılığı olan, Adli Tıp Ses ve Görüntü İnceleme İhtisas Kurulu’nun raporudur.“

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu’nun Adli Bilişim İhtisas Dairesi’nden söz ediyor Gökhan Zan…

Zan, ısrarla görüntü kaydının “sahte ve montaj” olduğunu iddia etti. Görüntülerde görünen numaranın kendisine ait olduğunu hatırlattığımda ise “Onu kriminal inceleme açıklayacak zaten” yanıtını verdi.

Söz konusu kayıtlarda AKP’li isimlerle Gökhan Zan arasında aracılık yaptığı iddia edilen Turgay Kocakaya’nın telaffuz ettiği 5 milyon dolar iddiası da vardı.

Gökhan Zan’a “Gelecek kaygınız var mı?” diye sorduğumda ekonomik durumunun güçlü olduğunu söyledi:

“Herhalde yok. Benim Hollanda'da, Kıbrıs'ta, Azerbaycan’da, İstanbul’da gayri menkul yatırımlarım var. Para sorunum yok. Yedi sülaleme yetecek param var.”

Kim bilir belki Gökhan Zan da mal varlığını açıklar.

Gökhan Zan, tehdit ve şantaja maruz kaldığı iddiasıyla adliyeye giderek suç duyurusunda bulunduğu coğrafya öğretmeni Turgay Kocakaya tutuklandı.

Zan’ın ifadesine göre Kocaya’nın meslekten “kumpas ve dolandırıcılık” gerekçesiyle ihraç edilen polis kuzeni Mihal Kocakaya ise kaçak.

Bu arada Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın danışmanı Mehmet Güzel’in de adı geçiyordu kayıtlarda.

Savcılık bakalım Güzel’in de ifadesine başvuracak mı?

 

Candan Yıldız kimdir?

Candan Yıldız, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu.

Gazeteciliğe HBB'de On'da On Haber program editörlüğü ile başladı.

Kanal D, TV 8, Birgün Gazetesi, CNNTürk, İMC TV, Halk TV'de muhabirlik, editörlük, ana haber editörlüğü ve haber program koordinatörlüğü yaptı.

Haber kanallarında çeşitli program formatları yarattı. Radyo ve Gazetecilik Ödülleri En İyi Program Ödülü/(1997), Çağdaş Gazeteciler Derneği En İyi Haber Program Ödülü/ (2002) ödülünü aldı.

Avustralya'da SBS Türkçe Radyo Haberler servisine haber yaptı.

"Öteki Sesler" isimli belgesel yaptı. "Dicle'nin Göz Yaşları" ile "Şiddete Karşı Anlatılar-Ayakta Kalma ve Dayanışma Deneyimleri" ortak çalışmalarda yazarlık yaptı.

T24'le birlikte internet gazeteciliğine adım attı.

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları

İstiklal’deki bombalı saldırıyla ilgili kararda ‘örgüte’ vurgu yok 

İnsanları hayattan koparan bombalı ya da silahlı saldırıların nasıl örgütlendiğini, talimatın nasıl alındığı/verildiğini ve silahların nasıl temin edildiğini delilleriyle açığa çıkarmak suçun kendisi kadar önemli

İyi Parti kongresine doğru: Usulsüz delege kayıtları mı var, Cumhur İttifakı ile ittifak mümkün mü?

İyi Parti için yeniden kuruluş anlamına gelen olağanüstü kurultaya günler kala, adaylardan Tolga Akalın'a yakın isim Rıdvan Uz, kurultay delegeleri listesinde "usulsüzlükler" tespit ettiklerini açıkladı. Edindiğim bilgilere göre "usulsüzlük"ten kastedilen şey, yaprak dökümü yaşayan İyi Parti'den istifa eden delegelerin listelerden düşürülmemesi…