13 Ekim 2019

Heavy rock'ın 'kozmik kanatları' tekrar açıldı

"Hadi gidip biraz rock yapalım" cümlesini şiar edinmiş grubu takipte kalmanızı tavsiye ederiz

Cosmic Wings, 'Sea of Ongon' adlı EP'siyle heavy rock'ın hakkını yine sonuna kadar veriyor ve ikinci uzunçalarının müjdesini verme yolunda dinleyiciyi umutlandırıyor. Memleket topraklarında sahnelerden 'sert' seslerin yükselerek birbiriyle aynı tornadan çıkmışçasına boy gösteren gitarla müzik yapan isimlerin arasından sıyrılmasını sağlıyor.

Bu elbette iyi bir durum. Zira rock'ın köklerinden sıyrılarak orta sınıf – kentli kitleye hitap eden birçok farklı grup ve sanatçı her gün karşımıza çıkıyor. Bu kategoride kalitenin yere yakın bir seviyede ilerlemesi, birbirine tıpatıp benzeyen melodiler ve sözler, herhangi bir playlist'e arka arkaya koysanız çalan müziğin aynı elden çıktığını sanmanıza sebep olabiliyor.

Elbette durum sandığımız kadar vahim değil. İlk olarak 2016 yılında Tantana Records'tan çıkan, grupla aynı ismi taşıyan albümleriyle Cosmic Wings, alternatif kulvarda çıtayı hayli yukarıya çeken bir grup. Ve o, şimdi iki şarkılık EP'si ile yeniden aramızda.

Grubun 'Sea of Ongon' adlı çalışması, 'Crown of Thorns' ve 'Wind has Blown' şarkılarından oluşuyor. Vokalde Lale Kardeş, gitarda Tarkan Mertoğlu, bas gitarda Baki Turanlı ve davulda Barış Çelenk'in bir araya geldiği grubun bu EP'si yine Tantana Records etiketiyle dijital platformlarda yayınlandı.

Çalışmanın miks'ini Cihan Barış, mastering aşamasını ise Güven Ersoysal tamamlamış.

'Sea of Ongon' Cosmic Wings'in ilk albümünden habercisi olduğu heavy rock türünün devamını getireceği ve ikinci uzun çalanının da müjdesini veriyor gibi. En azından öyle olmasını umuyoruz!..

"Hadi gidip biraz rock yapalım" cümlesini şiar edinmiş grubu takipte kalmanızı tavsiye ederiz.

Yazarın Diğer Yazıları

Kıvılcım Ural: Bizler isteyince ve bir olunca karşımıza ne çıksa yıkar geçeriz

Kıvılcım Ural, yeni albümü “Eteklerim Köpeklerim”le ilgili şunları söylüyor: “Global olarak da birlik olup bir şeylere hayır ya da dur diyebilmek, bir şeyleri birleşip değiştirebilmenin gücünü fark eden bir kuşağız. Hepimiz fikirlerimizi söylemekte artık daha cesuruz”

“Ars Longa’da canımız ne istiyorsa onu yaptık çünkü kaybedecek bir şeyimiz yoktu”

Ars Longa yirmi yıllık müzikal kariyerini özetledi: Yürüdüğümüz çizginin güncel talepler ya da eğilimlerle değil, tamamen sevdiğimiz ve hissettiğimiz müzikal tavırlarla şekillenmesi bana hep iyi hissettirmiştir

Radical Noise yeni albümleri “Rapsodi”yi anlattı: Hem yılların getirdiği birikimin hem de bir patlama noktasının ürünü

“Bir 'yeter artık' duygusu da vardı. Yıllardır içimizde birikenler, hayata ve dünyaya dair hissettiklerimiz, anlatmak istediğimiz onca şey bir yerde taşma noktasına geldi”

"
"