Videoröportaj

Yüzüncü Yılın Seçimi | Oy sayımı sürüyor

Uzman konuklar, deneyimli gazeteciler, il il analizler, kritik bölgelerde olasılıklar, canlı bağlantılar...

14 Mayıs 2023 18:30

T24 Video

Murat Sabuncu, Cansu Çamlıbel, Candan Yıldız, Rıdvan Akar, Banu Güven, Sertuğ Çiçek, Gökçer Tahincioğlu'nun katılım ve moderatörlüklerinde Türkiye'nin deneyimli gazetecileri ve uzman analistleri T24 seçim ekranında...

Türkiye, Cumhuriyet'in 100. yılında, 13. Cumhurbaşkanı'nı ve TBMM 28. Dönem Milletvekillerini belirlemek için seçmenler bugün (14 Mayıs 2023 Pazar) sandık başına gitti. Saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. Seçimler için 81 ilde 191 bin 910 sandık kuruldu. Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulunduğu iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attı. Oy sayımı başladı. 

 
 
Bağımsız internet gazetesi T24, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçlarını, özel yayınla ekranlarınıza getiriyor.

Murat Sabuncu ve Cansu Çamlıbel, Türkiye'de siyaseti yakından izleyen uzman ve gazetecilerle, T24 izleyicileri için yorumluyor.
 
Rıdvan Akar'ın moderatörlüğü ve Banu Güven'in katılımıyla başlayan T24 canlı yayını, başkent Ankara'dan canlı bağlantılarla Türkiye'nin nasıl bir seçim süreci geçirdiğini ekranlara taşıyacak. 

İl il seçim analizleri, kritik bölgelere ilişkin olasılıkları Sertuğ Çiçek, Candan Yıldız'la birlikte aktaracak.
 
T24 seçim ekranında seçim sonuçlarını yorumlayacak isimler şöyle:

Bekir Ağırdır,
Mehmet Y. Yılmaz, Taha Akyol, Prof. Ali Yaycıoğlu, İbrahim Uslu, Çiğdem Toker, Özlem Gürses, Emine Uçak Erdoğan, Seda Demiralp, Mehmet Ali Çalışkan, Reha Ruhavioğlu ve Ertim Orkun.