Haberler

Sokak hayvanları için açlık grevine başlayan milli yüzücü Alper Sunaçoğlu'nun protesto yüzüşüne valilik engeli

04 Ağustos 2024 18:25

Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, sokak hayvanlarıyla ilgili "katliam yasası" olarak nitelendirilen kanunu protesto etmek amacıyla başlattığı açlık grevinin yedinci gününde İstanbul Valiliği tarafından Fenerbahçe sahilinden Hayırsız Ada'ya yüzmesine izin verilmediğini açıkladı. Valilik engeli nedeniyle Sunaçoğlu, Kadıköy'de hayvanseverlerle birlikte basın toplantısı düzenledi.
 
Sunaçoğlu, "Sokak hayvanlarına yönelik bu yasayı şiddetle protesto ediyorum çünkü bu yasa dünya tarihinin en büyük hayvan katliamına yol açacak. Acilen durdurulmalı ve kısırlaştırma, aşılama gibi etik çözümler benimsenmelidir" dedi. Kendilerini savunamayan köpeklerin bazı medya organları aracılığıyla hedef haline getirildiğini belirten Sunaçoğlu, "Güvenli sokaklar adı altında köpeklerin bıçaklar ve sopalarla katledilmesini kınıyorum" şeklinde konuştu.

Sunaçoğlu, iktidarı eleştirerek, "20 yıldır dini ve Allah'ı siyasete alet eden iktidarın yaratılanı yaratandan ötürü sevmediğini gördük. Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır" ifadelerini kullandı.

Sunaçoğlu’nun açıklamasına İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir ve eski CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de destek verdi. Tekin, "Hayvansever bazı iktidar milletvekilleri Siyasi Partiler Yasası nedeniyle bu yasaya oy verdiler. Bu durum, siyasetin özgürleşmesi gerektiğini ve yasaların acilen değiştirilmesi gerektiğini gösteriyor" dedi