Haberler

Narin Güran'ın öldürülmesi ile ilgili Sezgin Tanrıkulu: Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınmaya başlandı

09 Eylül 2024 16:05

T24 Video

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Narin Güran soruşturması kapsamında gözaltına alınan 24 şüphelinin ifadelerinin alınmaya başlandığını ifade ederek, “Soruşturma gizli olduğu için pek bir şey söylemek mümkün değil. Ama 24 kişinin gözaltına alındığı ve cesedin bulunduğu bir ortamda tahmin ediyorum ki, soruşturma makamları, gerçek katile ve ölüm nedenine mutlaka ulaşacaklar” dedi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos günü kaybolan ve cesedi 19 gün sonra bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sürdürülen soruşturma kapsamında dün, aralarında annesi, babası, 2 kardeşi, amcası ve yakınlarının da bulunduğu 24 şüpheli güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Avukat nezaretinde ifadeler alınmaya başladı

Narin Güran için düzenlenen cenaze törenine katılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gözaltındaki şüphelilerin sorgularına başlandığını ifade etti. Şüphelilerin Diyarbakır Barosu’ndan avukat talep ettiklerini aktaran Tanrıkulu, şunları söyledi:

“Narin bebeği öğle saatlerinde Tavşantepe’de defnettik. Ailesinin isteği üzerine burada gömüldü. Soruşturma devam ediyor, şu an gözaltında 24 kişi var. Diyarbakır Barosu’ndan aldığım bilgiye göre, gözaltındakiler avukat istemişler. Avukat nezaretinde ifadeler alınmaya başladı. Dün otopsi yapıldı. Otopsi bulguları kamuoyuyla paylaşıldı. 90’a yakın bulgu alınmış. Bu bulguların büyük kısmı Diyarbakır ve İstanbul’da incelenip, eşleştirme yapılacak. O bulgularla ölüm nedeni üzerine gidilecek. Ölüm nedeni ne olduğu konusu saptanmaya çalışılacak"

"Bu cinayetin aydınlatılması için üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapacağız”

"Soruşturma gizli olduğu için pek bir şey söylemek mümkün değil. Ama 24 kişinin gözaltına alındığı ve cesedin bulunduğu bir ortamda tahmin ediyorum ki, soruşturma makamları, gerçek katile ve ölüm nedenine mutlaka ulaşacaklar. Yine tahminime göre, cesedi çuval içerisinde suya atan veya suyun kenarına bırakan kişi bu bilgileri kolluğa vermiş. Bu çok önemli bir bilgi. Öldürme talimatının kimin verdiği noktasında yol gösterici olacak. Türkiye bu olayda vicdan ortaklığı yarattı. Her kesimden çok önemli tepkiler geldi. Ben Diyarbakır Barosu’nun önceki başkanı olarak, Diyarbakır milletvekili olarak, buradaki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bu cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılması, etkin bir soruşturma yapılması, sorumluların en ağır cezayla yargılanması için üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapacağız.”

Kaynak: ANKA / Ahmet Ün