Haberler

Emniyet müdüründen Polonez işçilerine: “Ben sizi gözaltı yapıp adli işlem yaparsam çocuğunuz zekiyse bile bir işe giremez”

09 Eylül 2024 16:43

Sendikalı oldukları için işten atılan ve 53 gündür eylemlerini sürdüren Polonez fabrikası işçileri, bu sabah fabrikaya giden yolu kapattı. Eylemlerini yolda sürdüren işçilere polis müdahale etti. Sert müdahale sırasında yaralanan ve fenalaşan işçiler oldu.

Çatalca'daki Polonez fabrikasında çalışan 145 işçi, Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılmıştı. 53 gündür eylem yapan işçiler, eylemlerini fabrikanın Ataşehir’deki genel müdürlük binası önüne taşımıştı.

İşçiler, bu sabah fabrikanın önünde eylemlerini sürdürdü. Fabrikaya giden yolu kapatan işçiler, "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Yağmur çamur yağsa da kış kıyamet kopsa da direneceğiz", "Direne direne, direnişten zafere" sloganları attı. Yolu açmaları uyarısında bulunan güvenlik güçleri, görüşmeler devam ederken kadınlı erkekli işçi grubuna müdahale etti. Müdahale sırasında yaralanan ve fenalaşan işçiler oldu. Bölgede işçilerin bekleyişi ve gerginlik sürüyor.

Çocuğunuz zekiyse bile bir işe giremez

Grevdeki işçileri tehdit eden Çatalca Emniyet Müdürü işçilere, “Ben sizi gözaltı yapıp adli işlem yaparsam çocuğunuz zekiyse bile bir işe giremez” dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre, işçiler Emniyet Müdürüne, “Senin vicdanın el veriyor mu?​”, “Bu bir tehdittir” diye yanıt verdi. Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu yaptıklarının yasal bir eylem olduğunu söyleyerek, “Burada asıl kanunsuzluğu yapan işçileri haksız bir şekilde işten atan Polonez patronudur, burada yaptığımız yasal eylem sonucunda da kimsenin çocuğunun iş bulamaması gibi bir durum olamaz” dedi.

Polonez işçileri polisin müdahalesi sonucu çok sayıda işçinin yaralandığını anlattı.

İşçiler; tüm tehdit ve saldırılara rağmen fabrika önündeki eylemlerine devam ediyor.