Muammer Brav'la 'Ekşın'

Serenay Sarıkaya: Delilikle gerçeklik arasında kaybolurken… | Şahmaran

Şahmaran dizisinin başrol oyuncuları Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz, Muammer Brav'la Ekşın'ın konuğu oldu

20 Ocak 2023 21:00

T24 Video Haber

Oyuncu Serenay Sarıkaya, Şahmaran dizisinde canlandırdığı 'Şahsu' karakterine ilişkin "Gerçekten delilikle gerçeklik arasında bir yerde kaybolurken, bu kehanete hizmet edip etmeyeceğine karar vermeye çalışıyor" dedi.

Başrollerini Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in oynadığı 'Şahmaran' dizisi bugün izleyiciyle buluştu. Muammer Brav'la Ekşın'ın konuğu olan Sarıkaya ve Deniz, hikayeyi ve sette yaşadıklarını T24'e anlattı.

"Şahsu, kehanetin çok önemli bir parçası olduğunu anlıyor"

Canlandırdığı 'Şahsu' karakterine ilişkin Sarıkaya, şunları söyledi:

"Bütün güzel hikayeler kasabaya bir gün birinin gelmesiyle başlar. Şahsu annesi yeni vefat etmiş ve kalan tek aile ferdi dedesiyle yüzleşmek için trenle hiç bilmediği bir şehre gelen bir akademisyen. Hiç bilmediği bu dünyada, garip olayların içinde aslında kehanetin çok önemli bir parçası olduğunu, önemli sorumlulukları olduğunu anlıyor. Gerçekten delilikle gerçeklik arasında bir yerde kaybolurken, bu kehanete hizmet edip etmeyeceğine karar vermeye çalışıyor."

Burak Deniz de "Maran aslında bir Mar. Kehanetteki seçilmiş kişi ama kehanet durumuna inanmıyor. Kendi dünyasında kavruluyorken Şahsu geliyor. Ne kadar inanmasa da kehanet kendini gerçekleştiriyor...." diyerek canlandırdığı karakter 'Maran'ı spoiler vermeden anlattı.

Deniz, senaryonun bir mesajı olmasını istediklerini söylerken Sarıkaya da "Başrollerden bir tanesi de Adana ve o atmosfer. Bütün o doğanın, rüzgarın, sesin, suyun hepsinin etkisini kullandık" dedi. 

Deniz, "Aslında Şahmaran gelecek ve doğa kurtulacaktan ziyade kehanetin kendisi zaten bir denge getirecek diyor" sözleriyle Sarıkaya'ya katkıda bulundu. Deniz, Adana'da gerçekleşen dizi çekimlerinin hava sıcaklığı nedeniyle zorlayıcı olduğunu ifade etti.

Sarıkaya'da bu projenin kendi hayatına yansımalarını anlatırken karakteri için yaptığı totemleri de anlattı.

Dizinin konusu

Öğretim görevlisi olarak Adana'ya giden Şahsu, yıllar önce annesini terk eden büyükbabası ile yüzleşme kararı alır. Bu yolculukta kendisini Şahmaran'ın soyundan gelen ve ismi Mar olan sıra dışı ve gizemli bir topluluk ortasında bulur.

Aşkın ve bilgeliğin temsili olan Şahmaran efsanesine koşulsuz inanan Mar halkı, Şahsu'nun gelmesi ile tarihi kehanetin tamamlanmasını bekler. Büyükbabasının karşısına dikilip geçmişin hesabını sormak isteyen Şahsu ve Maran'ın yollarının kesişmesi ile her şey değişecektir.

Dizinin oyuncuları ise şöyle; Serenay Sarıkaya, Burak Deniz, Mustafa Uğurlu, Mert Ramazan Demir, Mehir Günşiray, Ebru Özkan, Hakan Karahan, Elif Nur Kerkük, Mehmet Bilge Aslan, Berfu Halisdemir, Nilay Erdönmez

Kamera: Faruk Ekici - Leyla Özkaynak
Kurgu - Haber: Duygu Köseoğlu
Program: Muammer Brav