Haberler

Ödüllü yönetmen Emin Alper: Bakanlık asıl ödemeyi senaryo değişikliğinden sonra yaptı

08 Aralık 2022 17:34

T24 Video Haber

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, ödüllü yönetmen Emin Alper'in son filmi 'Kurak Günler'e verdiği yapım desteğini faiziyle geri istedi.

Dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nde yapan, Altın Portakal’da dokuz, Ankara Film Festivali’nden altı ödül kazanan ve 9 Aralık’ta vizyona girecek olan ‘Kurak Günler’ filminin senaristi ve yönetmeni Emin Alper, T24’ten Muammer Brav’ın konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Brav’ın filmin senaryosuyla ilgili sonradan değişiklik yapıldığı haberlerine ilişkin sorusuna Alper şu cevabı verdi:

“İlk başta başka karakterler vardı. Bir gazeteci karakteri vardı ama daha arka plandaydı. Bir kadın karakter vardı. Belediye başkanının karısıydı o da mesela. Başka bir dinamik işliyordu hikayede ama bu dinamikten hiçbir zaman memnun olmadım, bunları zaman içerisinde değiştirdim. İki erkek arasındaki o homoerotik ilişki zaman içerisinde gelişti ama organik bir şekilde gelişti. Fakat Cannes Film Festivali’nde çıkan haberler doğru haberler değil.

Biz bu değişiklikleri çekilmeden önce, sete çıkmadan önce bakanlığa teslim ettik. Asıl bakanlık desteğinin ikinci büyük taksitini ki asıl büyük taksit odur, bu teslimattan daha sonra ve çekimlerden daha sonra aldık. Yani orada anlatıldığı gibi senaryo başkaydı, başka türlü çektiler ifadesi yalan. Ama bu bizi rahatlatmadı, kurtarmadı da. Basında çıkan o haberlerden sonra bakanlık kendisine vazife çıkardı. Değişiklik dilekçesini vermemizden 20 ay sonra o parayı resmi olarak bizden geri istedi.”


TIKLAYIN | Bakanlık, Gezi tutuklusu Çiğdem Mater'in yapımcıları arasında olduğu Kurak Günler filmine verdiği finansal desteği faiziyle geri istedi

TIKLAYIN | Kurak Günler vizyonda | Bir kasabaya yerleştirilen Türkiye; "onlardan" değilsen neler olur?