Haberler

Depremzedenin Murat Kurum belediye başkan adayı olduğu dönemde gösterdiği tepki yeniden gündem oldu

24 Eylül 2024 11:52

T24 Video

Hataylı bir depremzede Çevre Bakanı Murat Kurum, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olduğu dönemde gösterdiği tepki yeniden gündem oldu. Murat Kurum'a bakan olduğu dönemde yapılan rezerv alan uygulaması nedeniyle büyük maddi kayıp yaşadığını anlatan vatandaş "Anne, babamı ve bütün paramı kaybettim. Rezerv alan ilan ettiğiniz yerler nedeniyle her şeyimi kaybettim" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, Belediye Başkan adayı olduğu dönemde, 1 Şubat 2024'te Güngören'de katıldığı Kadın Buluşması sonrası esnafı gezdiği sırada  yanına giden depremzede AKP üyesi olduğunu, kendisini başına bile bunlar geliyorsa diğer yurttaşların halini dikkat çekti. Politikyol tarafından paylaşılan videoya göre, depremzede şunları söyledi:

“Antakya'da ben annemi babamı kaybettim. Bütün malımı mülkümü kaybettim. Rezerv alan ve siz riskli alan ilan ettiğiniz yerler çevre şehircilik zamanında her şeyimi kaybettim. 50 milyon dolarımı kaybettim. Devlet el koydu. Hiçbir şekilde şu anda ne kira veriyorsunuz ne bir şey yapıyorsunuz. Beni hayata mahkum ettiniz"

Vatandaşın bu sözleri üzerine Bakan Kurum “Öyle olmaz ama” deyince vatandaş “Öyle oldu ama 5 kuruş para alamıyorum. Babamdan kalan yerlerden üzerine dört dört tane dükkan yapıldı. Bir tane dükkan vermediniz bana. Vali bana diyor ki ‘babanın malından mı istiyorsun?’ Evet babanın malından istiyorum. Ben size diyorum ki yıkılmayan yerlerim yıkıldı. AK Parti üyesiyim. Bana bu yapıldıktan sonra başka vatandaşa neler yapılıyor?”

Vatandaşın anlattıklarını dinleyen Murat Kurum, “Bakalım, öyle olmaması gerekiyor. Ben sizi inşaat ile ilgili arkadaşlarımla görüştürelim” diyerek vatandaşı yanındakilere yönlendirdi.

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?