Haberler

Fatih Portakal'dan polisi öldüren zanlıya çöp poşeti giydirilmesine: Devlet ayıbını böyle kapatmaya çalışıyor!

24 Eylül 2024 14:02

T24 Video

İstanbul'da polis memuru Şeyda Yıldız'ı öldüren Yunus Emre Geçti, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. Katilin, adliyeye çöp poşeti giydirilmiş halde hayvan taşıma aracıyla getirilmesine SÖZCÜ TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'dan tepki geldi.

Fatih Portakal, Geçti'nin cezaevinden çıkmaması gerektiğini vurguladı. “İdam ülkemizde olmadığına göre, bu adamın dışarıya çıkmaması gerekiyor. Çünkü cezaevleri rehabilite edemiyor. Tutuklandı ama 3 yıl, 5 yıl sonra yeniden dışarıda olacak mı, göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Portakal, Geçti'ye çöp poşeti giydirilmesinin mesaj içerdiğini belirterek, “Sen çöpsün denmek istendi. Daha sonra hayvan taşıma aracı getirilerek, ‘sen insan değil, hayvansın’ mesajı verilmek isteniyor” dedi. İçişleri Bakanlığı'na hitaben, “Bununla mı tatmin oluyorsunuz?” diye sordu.

Sosyal medyada da gündem olan olayla ilgili, “Bir kadını bile koruyamadınız. Bunu yaparak aslında İçişleri Bakanlığı, suçun önüne geçemediğini, kişisel silahlanmanın önüne geçemediğini, mafyaların önüne geçemediğini gösteriyor” diyen Portakal, devletin bu görüntülerle ayıbını kapatmaya çalıştığını savundu.

Son olarak, hukuk devletine vurgu yaparak, “Bunu yaparak hukuk devleti mi olur? Biz muz cumhuriyeti miyiz?” şeklinde eleştirilerde bulundu. Portakal, "22 yılda suç makinaları yaratmışsın. Suç işleyenin cezasını tam olarak çektirmemişsin, rehabilite edip de dışarıya salmamışsın cezaevinden ve bunlar bir şekilde dolanmaya devam ediyorlar dışarıda" diyerek bu durumun sorgulanması gerektiğini belirtti.

 

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?