Muammer Brav'la 'Ekşın'

Köyde tiyatro yapan kadınların öyküsü Kraliçe Lear'dan; Suç ve Ceza Film Festivali'ne: Ekşın'da bu hafta

Prof. Bengi Semerci ve yönetmen Pelin Esmer Muammer Brav'a anlattı

14 Kasım 2019 21:00

Bu yıl 9.'sunun düzenlendiği Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin yönetmeni Prof. Bengi Semerci ve Kraliçe Lear'ın yönetmeni Pelin Esmer, Muammer Brav'ın Ekşın programına konuk oldu. 

Yönetmen Pelin Esmer, Toroslar'ın bir köyünde tiyatro yapan kadınların öyküsünün anlatıldığı 'Kraliçe Lear' adlı belgesel için "Bu belgeseli, Türkiye'nin karanlık durumunda bana umut verdiği için yaptım. Uzun süredir bulamadığım heyecanı ve umudu hissettim. Kadınların değişimini dönüşümünü gördüm. Filmin en önemli özelliklerinden biri kadınların kendilerindeki değişimi paylaşması ve özgüvenlerinin gelişmesi. Gündelik hayatlarında, maddi koşullarında değişim olmamasına rağmen kendilerini daha olumlu hissettiklerini gözlemledim. Onlara iyi gelmiş bir tiyatroyu başka kadınlarla paylaşma arzusu önemli bir değişim" şeklinde konuştu.

Prof. Bengi Semerci, 22 Kasım'da başlayacak festivalin bu yılki temasının 'Sanal Dünyada Adalet' olduğunu belirterek, "Dijitalleşme, sinemanın geleceğini etkileyecek. 'Adalet' kavramıyla ilgili her türlü şeyi de gündeme getirmeye çalışıyoruz. Bu yüzden bu tema seçildi" dedi.  

Festivalde 8 film olduğunu ve 8 farklı coğrafyadan adalet duygusunun yansıtıldığını dile getiren Semerci "Adalet, içimizde başlıyor, önce topluma sonra dünyaya yayılıyor. Sinema onarıcı, adaleti sahipsiz bırakmamak lazım" diye konuştu.