Videoröportaj

Her şey okulda aldığı cezayla başladı, annesi gizli gizli gönderdi; üç adım atlamada Avrupa Şampiyonu olan Necati Er hayatını anlatıyor

04 Ekim 2023 17:00

T24 Video

Üç adım atlama sporunda Türkiye rekorunu elinde tutan ve Avrupa Şampiyonu olan sporcu Necati Er, Samsun’dan başlayıp dünyaya açılan hayat hikâyesini T24’e anlattı.

Necati Er, Samsun’da ortaokulda okurken beden eğitimi öğretmeninin verdiği bir ceza sebebi ile spora başladı. Babası antrenmanlara gitmesine izin vermedi, annesi gizli gizli gönderdi.

Üç adım atlamada Türkiye rekorunu kırarak 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katıldı ve 1948 Olimpiyatları’nda Türkiye’ye atletizm dalında ilk madalyayı getiren üç adımcı Ruhi Sarıalp’ten tam 73 yıl sonra tekrar Olimpiyatlar’a giden ilk üç adım atlamacı oldu.

Er, T24’ten Berna Abik’e verdiği video söyleşide üç adım atlarken sporcuların rahat olması gerektiğini hatta ‘jelibon’ gibi olmalarının faydalı olduğunu belirtti.

Görsel yönetmenliğini T24 video servisi ekibinden Faruk Ekici ve Özgür Zeren'in yaptığı söyleşide Necati Er; hayallerini, başarılarını, üç adım atlamayı ve 2024 Paris Olimpiyatları beklentilerini anlattı.

Necati Er’in Samsun’dan başlayıp Olimpiyatlar’a uzanan hikâyesi aşağıdaki videodan izlenebilir.