Haberler

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'dan Erdoğan'a çağrı: Bu tartışmalar artık bir yere evrilmeli, artık konuşmalı!

27 Ekim 2024 16:24

T24 Video

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan için yaptığı çağrının ardından başlayan yeni süreçle ilgili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “konuşma” çağrısı yaptı. Bakırhan, “Bence bu tartışmalar artık bir yere evrilmeli. Bu süreç olacak mı olmayacak mı Türkiye'deki insanlarda merak ediyor” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan,  Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) Ankara'da düzenlediği kongresinde gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın süreçteki sessizliğine" ilişkin bir soruya Bakırhan, şu yanıtı verdi:

"Bence bu tartışmalar artık bir yere evrilmeli. Bu süreç olacak mı olmayacak mı Türkiye'deki insanlarda merak ediyor. Cumhurbaşkanı bence artık konuşmalı, bu meselenin çözümde en önemli merkezlerinden birisidir iktidar partisi. Umarım yakın zamanda meseleye ilişkin bir şey derler ama hepsinden önemlisi artık Kürt meselesinin bir biçimde demokratik yol ve yöntemlerle diyalog ve müzakere ile çözülmesi büyük bir görev, sorumluluktur hepimizin üzerinde. Bu mesele çözülmediği için ekonomi, siyaset tarafta ciddi bir çürüme var. Umaım AKP'de Cumhurbaşkanı da meseleye ilişkin pozitif, olumlu şu ana kadar uygulanan yöntemler dışında demokratik yol ve yöntemlerle çözümü esas alan bir duruş ortaya koyar."

TIKLAYIN - DEM Parti'li Bakırhan: Açın İmralı kapılarını, Sayın Öcalan'ın düşünceleri, fikirleri halklarla buluşsun!