Haberler

Davutoğlu: Siyasal, anayasal bir darbe teşebbüsü; Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız!

08 Kasım 2023 22:34

T24 Video

Yargıtay'ın Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay için 'ihlal' kararı veren AYM'ye suç duyurusunda bulunmasının ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya platformu X üzerinden bir video yayımladı. Davutoğlu, yayınladığı videoda ""Yargıtay 3. Dairesi'nin AYM üyelerine yaptığı suç duyurusuna karşı biz de Saadet ve Gelecek partisi grupları olarak Yargıtay 3. Dairesi'nin Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesi uyarınca görevi kötüye kullandığı iddiasıyla haklarında suç duyurusunda bulunacak ve bu suç duyurusunu sonuna kadar takip edeceğiz"" diye konuştu.

Davutoğlu, sosyal medyadan paylaştığı videoda, "Demokrasi ve demokratik hukuk devleti; yasama, yargı ve yürütme arasındaki ilişkileri kesin kurallara bağlar ve hukuk devletinde bir hukuk hiyerarşisi kurar. Bugünkü anayasamız da bu anlamda Anayasa Mahkemesi'ne hukuk hiyerarşisi bakımından en üst konumu vermiş ve AYM'nin kararlarını Anayasa'nın 53. maddesiyle kesinlikle uyulması gereken kararlar niteliğiyle tanımlamıştır. Bu kadar açık bir hüküm olmasına rağmen ve hak ihlali konusunda daha önce benzer örneklerin yaşandığı kararları AYM'nin vermiş olmasına rağmen belli ki bir kurguya dayalı olarak 1. mahkeme bu konuyu Yargıtay'a taşımış ve Yargıtay 3. Dairesi bu akşam hukuk devletine doğrudan müdahale , doğrudan darbe niteliğinde bir karar alarak AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

"Suç duyurusunu sonuna kadar takip edeceğiz"

Yargıtay 3. Dairesi'nin AYM üyelerine yaptığı suç duyurusuna karşı biz de Saadet ve Gelecek partisi grupları olarak Yargıtay 3. Dairesi'nin Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesi uyarınca görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla haklarında suç duyurusunda bulunacak ve bu suç duyurusunu sonuna kadar takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN | Türkiye tarihinde bir ilk: AYM kararına uymayan Yargıtay, Can Atalay hakkında 'hak ihlali' kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu!

TIKLAYIN | Yargıtay'dan Can Atalay hakkında 'hak ihlali' kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusu

TIKLAYIN | Hukukçulardan Yargıtay’a Can Atalay kararı tepkisi: Bu Atalay düşmanlığı, hukuk bir gün size de lazım olacak!

TIKLAYIN | Can Atalay kararı ve AYM üyelerine suç duyurusu Meclis'teki partileri birleştirdi; Yargıtay'a tepki yağdı

TIKLAYIN | Özgür Özel, Can Atalay için partisini olağanüstü toplantıya çağırdı: Hafife alınamaz, görmezden gelinemez