Seçim 2023

Bekir Ağırdır: Muharrem İnce'nin oyları, seçim öncesinde yüzde 3'lere, 4'lere düşebilir

Araştırmacı Bekir Ağırdır ve T24 yazarı Murat Sabuncu yorumladı

18 Nisan 2023 12:00

T24 Video

Araştırmacı Bekir Ağırdır, Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin oylarının 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimler öncesinde yüzde 3'lere, 4'lere düşebileceğini söyledi.

Bekir Ağırdır, Erdoğan’ın ekonomide sorun yok çıkışını ve anketlerdeki son verileri T24 Yazarı Murat Sabuncu'ya yorumladı.

"Deprem bölgesindeki katılım sandık sonuçlarını etkileyecek" diyen Ağırdır, yurtdışı seçmenlerinin sandığa gitmesinin bu yıl daha yüksek olabileceğini söyledi.

İktidar ve muhalefet arasındaki ekonomi tartışmalarına ilişkin olarak "Soğan 25 lira, seçmen faturasını iktidara yazıyordur ama..." diyen Ağırdır, bu konudaki eleştirilerini şöyle sıraladı:

"Muhalefet ekonomiyi gündeme getiremiyor ve ekonomik vaatleri seçmeni pasif konuma itiyor. Muhalefet ekonomik krizin yapısal sorunlarını konuşmalı"

"İktidar yandaşının evlenmesi değil soğanın fiyatı gündem olmalı"

İktidarın yeni seçmen kazanma umudunu yitirdiğini vurgulayan Ağırdır, "İktidar, çoğalmayı değil safları sıklaştırmayı deniyor. İktidar yandaşı birilerinin boşanması ve evlenmesi bu tarafta tartışma meselesi yapılıyor, buna gerek yok. İktidar da bu haberlere yayın yasağı getiriyor. İktidar yandaşının evlenmesi değil soğanın fiyatı gündem olmalı" ifadelerini kullandı.

"Muhalefetin etkili kampanyasıyla İnce'nin oyları yüzde 3'lere, 4'lere inecektir"

Son anket verilerini değerlendiren Ağırdır, "Birinci turda iş bitiyor demek henüz mümkün değil. Hâlâ Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan oy oranını değiştirebilir. İnce nedeniyle seçim ikinci tura kalabilir. İnce'nin istese de sahneden çekilebileceğini sanmıyorum. Muhalefetin etkili kampanyasıyla İnce'nin oyları yüzde 3'lere, 4'lere inecektir" dedi.

"TİP anketlerde yüzde 3 görünse de seçimlerde yüzde 2’ye düşebilir"

"TİP anketlerde yüzde 3 görünse de seçimlere doğru yüzde 2’ye düşebilir. HÜDA PAR meselesi bile Yeşil Sol ve TİP kadar tartışılmıyor" diyen Bekir Ağırdır, Millet İttifakı2nın 13. cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılılçdaroğlu'nun son yayınladığı 'Kürtler' videosu hakkında "Geç kalınmış bir hamleydi ama doğru oldu" değerlendirmesinde bulundu.

"Düğüne gidiyoruz ve kendi geleceğimiz için bir tercihte bulunacağız"

Seçmenin yüzde 85'inin kararının belli olduğunu ifade eden Ağırdır, kararsız seçmenin yarım puanlık hareketiyle bile seçimi belirleyebileceğine dikkat çekti. Ağırdır, sözlerinin sonunda şunları söyledi: 

"Unutmayalım savaşa yada cenge falan gitmiyoruz. Oy vereceğimiz insanlar da komutanlarımız ve savaşı yönetecek kurmaylar falan değil. Düğüne gidiyoruz ve kendi geleceğimiz için bir tercihte bulunacağız. Oy vereceğimiz o liderler, partilerde geleceğimizi şekillendirecek gücü yada yetkiyi ellerine alacaklar. O yüzden tartışmaya, düşünmeye, kavgaya değil de gerçekten geleceğimiz için bir umut inşa etmeye, çabalamaya devam"

-Seçimlere 26 gün kala…

- Erdoğan’ın ekonomide sorun yok çıkışı nasıl karşılanır?

- Muhalefetin kampanyası fazla mı sakin?

-Anketlerdeki son veriler ne anlatıyor?

Araştırmacı Bekir Ağırdır ve T24 yazarı Murat Sabuncu yorumladı.