Videoröportaj

DEVA Partili Ergen: İlk feda edilen eğitim çünkü sonuçları hemen ortaya çıkmıyor; depremzede öğrenciler "normal" bir eğitime tabi tutulmamalı

 DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, Candan Yıldız’a yorumladı

22 Şubat 2023 11:56

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde bahar döneminin online eğitim şeklinde devam edeceğini açıklamasının ve öğrenci yurtlarının boşaltılarak depremzedelere açılmasına tepkiler sürüyor. 

DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, pandemi döneminde de etkili eğitimin sürdürülmediğini hatırlatarak deprem felaketinin ardından alınan kararın yanlış olduğunu söyledi. Eğitimdeki aksaklıkların sonuçlarının hemen gözlenemediğini ve zamanla hissedildiğini vurgulayan Ergen, "İlk feda edilen eğitim çünkü sonuçları hemen ortaya çıkmıyor. İlk feda edilecek şey eğitim olmamalı. İnsanların ayağa kalkıp itiraz etmesi gerekiyor" dedi. 

Depremzede öğrencilerin psikolojik durumlarının da göz önüne alınarak karar alınması gerektiğini belirten Ergen, çadır kentlerde yaptığı gözlemleri aktardı. Okulun insanları normalleştirme etkisi olduğunu ifade eden Ergen, "Depremzede öğrenciler "normal" bir eğitime tabi tutulmamalı" ifadelerini kullandı. 

Üniversiteler konusunda alınan karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Ergen, deprem bölgesi dışındaki öğrencilerin de yurtların boşaltılması ile bu öğrencilerin de ortada kaldığını belirtti. Ergen, iktidarın aldığı kararın gözden geçirilmesi gerektiğini ifade belirtti. 

Depremden etkilenen öğrenciler ne yaşıyor?

71 ile gönderilmeleri çözüm mü?

Yas sürecine ilişkin neler yapılmalı?

 DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, Candan Yıldız’a yorumladı.