Spor

Bursaspor maçı öncesi Amedsporlu futbolculara saldırı

05 Mart 2023 12:59

T24 Video

Bursaspor ile Amedspor'un bugün 14.00'te başlayacak karşılaşması öncesinde Bursaspor oyuncuları sahada Amedspor oyuncularına saldırdı, polis iki takımın futbolcularına müdahale etti. Bursasporlu taraftarlar faili meçhul cinayetlerle anılan "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açtı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu"Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" dedi.

Amedspor'un taraftar grubunun  sosyal medya hesabından maç öncesinde sahanın ve tribünlerin karıştığı görüntüler paylaşıldı. Paylaşımda "Bursa'da futbol ekibimizin sahaya çıktığı sırada yaşanan olaylar.." ifadeleri kullanıldı. 

Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden yabancı maddeler sahaya atıldı.

TIKLAYIN | Bursasporlular, Amedspor kafilesinin kaldığı otelin önünde "Ne Mutlu Türk'üm" diyerek havai fişek attı

TIKLAYIN |  Amedspor maçında, Bursaspor tribünleri 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posteri açtı

TIKLAYIN | Bakan Soylu’dan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterine ilişkin açıklama: Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri açığa alınmıştır