Spor

Bursasporlular, Amedspor kafilesinin kaldığı otelin önünde "Ne Mutlu Türk'üm" diyerek havai fişek attı

05 Mart 2023 13:55

Bursaspor taraftarı, Amedspor kafilesinin konakladığı otelin önünde gece boyunca havai fişek attı, Mehter Marşı çaldı ve "Ne mutlu Türk'üm" sloganları attı.

İkinci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amedspor, Bursaspor’la oynayacağı karşılaşma öncesi dün gece Bursa’da bir otelde konakladı. Amedspor'un kaldığı otelin önünde toplanan Bursasporlu taraftarlar havai fişek atıp Mehter Marşı çaldı. Yaşananlar sosyal medyada tepki çekti.

Amedspor oyuncularının kaldığı otelin önünde toplanan Bursapor taraftarları havai fişekler attı.
Onlarca Bursasporlu taraftar uzun süre Amedsporlu futbolculara yönelik olarak "Ne mutlu Türk'üm" sloganları attı. Daha sonra da yüksek sesle Mehter Marşı çalındı. Otelin önünde çok sayıda meşalenin yanı sıra, alev ve ses saçan patlayıcıların patlatılması dikkat çekti.

HDP'li Paylan: Aklı selim bir yetkili kaldıysa göreve çağırıyorum

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerin ardından HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, twitter hesabından yaptığı açıklamada "Amedspor’a karşı Bursa’da dün gece geç saatlere kadar süren ırkçı gösterileri engellemeyen Valinin bugünkü maçtaki güvenliği sağlayacağından ciddi şüphe duyuyorum. Aklı selim bir yetkili kaldıysa göreve çağırıyorum" diye seslenmişti.