Muammer Brav'la 'Ekşın'

Aslı İnandık: Biz sektörün pembe taraflarını görüyoruz; atılan kulaçları, verilen savaşları, ödenen bedelleri görmüyoruz

"Deneme Çekimi" dizisiyle yeniden izleyiciyle buluşan Aslı İnandık, T24'te

17 Kasım 2023 21:00

T24 Video

Başrolünü Aslı İnandık'ın oynadığı ve senaryosunu Semih Gülen'le birlikte yazdığı "Deneme Çekimi" dizisi BluTV'de yayında.

"Deneme Çekimi" dizisiyle yeniden izleyiciyle buluşan İnandık, T24'te Muammer Brav'la Ekşın'ın konuğu oldu. İnandık, yönetmenliğini Kerem Ayan'ın üstlendiği ve Nisan ayında vizyona giren Oregon filminin festival serüvenini, izleyici tepkilerini, Mayıs 2023'te çekimleri biten "Deneme Çekimi" dizisinin çıkış noktasını ve sektöre dair deneyimlerini anlattı.

İnandık, "Sektörde benim 10 senedir deneyimlediğim şeylerin bütünü gibi düşünebiliriz. Sadece benim değil Kübra orada bir figür, çok baskın bir karakter de değil. Bir şeylere maruz bırakılan, maruz kalan ve aslında tepki ve tepkisizliği ile kurulmuş bir dünya. Zaman zaman kıkırdatacak, üzerine düşünelecek donelerle süslemeye, bir dünya yaratmaya çalıştık. Konuk gelen bütün oyuncular, 25 yaşındaki Kübra idi aslında. Dolayısıyla herkes cebindeki anıları çıkarıp doğaçlama yaptı" dedi.

VİDEO SÖYLEŞİ | Zengin oyuncu kadrosuyla 'Oregon' vizyona giriyor

Deneme Çekimi dizisinin konusu

Sinema ve televizyon dünyasında tutunmaya çalışan Kübra’nın yolu gittiği oyuncu seçmelerinde kimi zaman festivalleri hedefleyen uçuk yönetmenlerle; kimi zaman totali hedefleyen fırsatçı yapımcılarla kesişir. Girdiği deneme çekimlerinin bu çeşitliliği hem oyunculuğunu hem de sosyal kimliğini zorlayacaktır.

Hamiyet

Geçen yıl 25. yıldönümünü kutlayan, Türkiye’de Indie müziğin en önemli temsilcilerinden Peyk, ilk müzikalini 27. İstanbul Tiyatro Festivali'nde izleyicilerin beğenisine sundu.

İstanbul’un dışındaki bir işçi mahallesinde kocası ve iki kızıyla sakin bir hayat süren Hamiyet’in 1980 darbesiyle altüst olan hayatını anlatan müzikalin metnini, İrfan Alış’ın hikâyesini temel alarak, Masumlar Apartmanı’nın da senaristlerinden Deniz Madanoğlu yazdı.

Başrolünü üstlendiği Hamiyet oyunundan da bahseden İnandık, "Hamiyet gerçek bir hayat hikayesi hem de çok tanıdık, birimizin anneannesi, birimizin teyzesi, birimizin yolda gördüğü biri" ifadelerini kullandı.


TIKLAYIN | Peyk'in ilk müzikali 'Hamiyet', 27'nci İstanbul Tiyatro Festivali'nde prömiyerini yaptı

TIKLAYIN | Yönetmen ve oyun yazarı Işıl Kasapoğlu: Sansür ve otosansürü aşmak için ideolojimden değil ama politikadan taviz verebilirim

TIKLAYIN | Çifte Cinayet: Dün gece kaç cinayet işlendi bilemiyorum ama böylesini hiç görmedim!