Haberler

Akşener'in "Öldürülsem de tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum" sözleri yeniden gündem oldu

05 Mart 2023 10:20

T24 Video

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 2 yıl önce yaptığı grup konuşmasında ailesi ve hakkındaki iddialara verdiği yanıt Altılı Masa'dan ayrılmasının ardından yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Bu ülkedeki her kadının namusunun şerefinin garantisi sensin" diyerek seslen Akşener, o kuşmadada "Seni Allah'a şikâyet ediyorum sayın Erdoğan. Ölüm olsa da sonunda mücadele etmezsem namerdim. Öldürülsem de tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim. Bu da Müslüman bir Türk kadınının yeminidir" demişti.

İyi Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemediklerini belirterek 'Altılı Masa'dan ayrıldı. Ardından Akşener'in 10 Mart 2021'de TBMM'de yaptığı grup toplantısındaki sözleri yeniden gündem oldu.

"Öldürülsem de tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim"

"Madem cumhurbaşkanısın eyvallah bu ülkedeki her kadının namusunun şerefinin garantisi sensin. Can güvenliğinin can güvenliğinin garantisi sensin. Garantisi sensin derken neyi kast ediyorum hakimlerdir savcılardır. Ama sen destek verdin. Trollerin destek verdi. Hepinizi Allah'a havale ediyoruz. Bugün olmazsa Allah'ın önünde hesaplaşacağız sizlerle. Bir kadına bu manada namusu şerefi üzerine iftira atmanın Kuranı kerimde hangi ayetlerle lanetlendiğini biliyorsun. Seni Allah'a şikâyet ediyorum sayın Erdoğan. Ölüm olsa da sonunda mücadele etmezsem namerdim. Öldürülsem de tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim. Bu da Müslüman bir Türk kadınının yeminidir."

TIKLAYIN | Akşener: Öldürülsem de tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim

VİDEO | Akşener: Erdoğan seni Allah'a şikâyet ediyorum; öldürülsem de tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim

Ne olmuştu?

'Millet İttifakı' olarak Altılı Masa'dan 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu ismi çıktı. 5 partinin Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği toplantıda Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını desteklemedi.

Ardından Meral Akşener, ağır ithamlarla masadan ayrıldığını açıkladı. Akşener, "Milletin dediği olacak" diyerek Cumhurbaşkanı adayı olmaları için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrı yaptı.

TIKLAYIN | Akşener masadan kalktı, İmamoğlu ve Yavaş'a adaylık çağrısı yaptı: Bu vazife reddedilemez bir vazifedir, ya tarih yazacağız ya tarih olacağız