Ne Oluyor?

AKP’li Zeybekci: Yaşam tarzı tartışması gericiliktir, yobazlıktır

Merak edilen soruları T24’ten Şirin Payzın Nihat Zeybekçi’ye sordu

08 Şubat 2019 12:00

CHP’nin kalesi İzmir’de Tunç Soyer’in rakibi AKP’de uzun yıllar ekonomi bakanlığı yapmış Nihat Zeybekci. Zeybekci, adaylığı açıklandıktan sonra İzmir’le olan ilişkisini “Ferhat ile Şirin” göndermesi üzerinden yaptı. Bu gönderme ne anlama geliyordu, 'yaşam tarzı' tartışmaları konusunda ne düşünüyordu; laik, Atatürkçü seçmene mesajı neydi ve “HDP eşittir PKK” açıklaması hakkında ne düşünüyordu? Nihat Zeybekci'ye merak edilen soruları T24’ten Şirin Payzın sordu. 

Zeybekci’ye göre “yaşam tarzı” tartışmasını hâlâ yapıyor olmak hem İzmir’e haksızlık hem de gericilik ve yobazlık...

“Atatürk bağımsızlığın sembolüdür”

Laik ve Atatürkçü seçmene de mesaj veren Zeybekci “Atatürk yüzde 25’lik bir partinin insafına mı kaldı, Atatürk anti-emperyalist duruşuyla bağımsızlığın sembolüdür, 82 milyonun kahramanıdır ama herkesin sevme şekli başkadır” dedi.

“Şarap, içki üretimini koruyarak geldik”

Şirin Payzın’ın “AK Parti’ye yönelik genel bir önyargı var, şarap üretimine teşvik vermeyi düşünür müsünüz?” sorusuna da “alkollü içki üretimini destekleyerek geldik, hükümet olarak yerli içki üretimimizi, diğer ülkelerden ithal edilen ürünlerin üzerine koyduğumuz vergilerle koruyarak geldik” sözleriyle yanıtladı.

Zeybekci, Kürt seçmenin de belirleyici olduğu İzmir’de “Kürt seçmene ne mesajınız var” sorusuna, “Kürt vatandaşlarımızı bir kimlikle tanımlamak ayrıştırmaktır” sözleriyle karşılık verdi.

AKP'nin İzmir adayı, Payzın’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “HDP eşittir PKK” açıklamasının Kürt seçmen nezdinde sıkıntı yaratıp yaratmadığı sorusunu, “HDP demokratik, seçimlere giren legal bir partidir. Ama terörü bir kez lanetlemeleri gerekir” diye yanıtladı.

Haber: Şirin Payzın

Video - Kurgu: Selim Delikara