Kültür-Sanat

Zülfü Livaneli, Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile sahne aldı; "Memleket rüzgarı esti Londra'da"

Zülfü Livaneli'ye konserde solist olarak Zeynep Halvaşi, Görkem Ezgi Yıldırım, Teyfik Rodos ve Betty Harlafti eşlik etti

25 Kasım 2022 14:04

T24 Kültür Sanat

Müzisyen, edebiyatçı ve yönetmen  Zülfü Livaneli, dün (24 Kasım 2022) Londra'da Kraliyet Filarmoni Konser Orkestrası ile ikonik Royal Albert Hall’da sahne aldı. 

1946 yılında kurulan ve İngiliz Kraliyet Ailesi tarafından desteklenen Kraliyet Filarmoni Konser Orkestrası ile Londra'daki Royal Albert Hall'da sahne alan Zülfü Livaneli'ye konserde solist olarak Zeynep Halvaşi, Görkem Ezgi Yıldırım, Teyfik Rodos ve Betty Harlafti eşlik etti. Konserin şefliğini Rengin Gökmen yaptı. 

Londra'daki konsere katılanlardan T24 Haftalık  yazarı Zuhal Şeker, izlenimlerini Instagram hesabından aktardı. 

Konsere katılanlar arasında Britanya'da ana muhalefet İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn'in de olduğunu aktaran Şeker, yaptığı paylaşımda konserle ilgili şunları kaydetti:

"Royal Albert Hall...

Londra'nın merkezinde tüm salon birlikte, aynı coşkuyla Livaneli'ye eşlik edip şarkı söylemek inanılmaz bir keyifti. Üstelik Royal Filarmoni eşliğinde. Memleket rüzgârı esti Londra'da. 

Konserin sonunda Jeremy Corbyn'in etrafını saran insanların yanına iliştim. Dönüp sevdin mi konseri diye sordum... Muhteşem dedi. O bizim oraların sanatçısı diye bir gurbetçi havasıyla mutlu oldum. Teşekkürler Zülfü Livaneli bize bu mutluluğu yaşattığın için"

Livaneli, Londra'da verdiği konser öncesi Britanya'nın önde gelen finans yayınlarından Financial Times'a konuştu.

Financial Times, Netflix'in Livaneli'nin hayatı hakkında bir belgesel hazırladığına ve Serenad romanının dizileştirileceğine dikkat çekerek, dünyanın yakında kendisini daha iyi tanıyacağını ifade etti.

TIKLAYIN - Zülfü Livaneli, Londra konserinden önce Financial Times’a konuştu: Erdoğan, Don Kişot gibi…