Kültür-Sanat

Zülfü Livaneli, DİSK'in kuruluş etkinliklerinde sahne aldı | "100 yıllık bir işçi sınıfı mücadelesi var Türkiye'de; kolay değil bu"

08 Şubat 2024 23:13

T24 Kültür Sanat 

Zülfü Livaneli, DİSK'in 57'inci kuruluş yılı etkinliklerinde sahne aldı. Livaneli, "Burada olmaktan ben ve arkadaşlarım çok mutluyuz çünkü 1920'lerden bu yana gelen 100 yıllık bir işçi sınıfı mücadelesi var Türkiye'de. Kolay değil bu. Ben genç bir devrimci olarak büyük efsanemiz Kemal Türkler'i tanıma şansına eriştim. Ve tabii Süleyman Çelebi benim yakın dostlarımdan birisi oldu. Şimdi ise Arzu Çerkezoğlu ve ekibiyle DİSK'İN 57'inci yılını kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum" dedi. 

DİSK'in 57'inci kuruluş yıl dönümü İstanbul Şişli’de bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda kutlandı. Etkinliklerde  Zülfü Livaneli, İstanbul Senfoni Orkestrası ile sahne aldı. 

Livaneli, şunları söyledi: 

"Burada olmaktan ben ve arkadaşlarım çok mutluyuz çünkü 1920'lerden bu yana gelen 100 yıllık bir işçi sınıfı mücadelesi var Türkiye'de. Kolay değil bu. Ben genç bir devrimci olarak büyük efsanemiz Kemal Türkler'i tanıma şansına eriştim. Ve tabii Süleyman Çelebi benim yakın dostlarımdan birisi oldu. Şimdi ise Arzu Çerkezoğlu ve ekibiyle DİSK'İN 57'inci yılını kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum."