Kültür-Sanat

Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer yeniden aynı sahnede

24 Aralık 2022 21:15

Zuhal Olcay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; eski eşi Haluk Bilginer’le yıllar sonra tekrar tiyatro sahnesinde buluşacağını duyurdu. İkili, 'Kel Şarkıcı' adlı oyunu sahneleyecek.

'Kel Şarkıcı' adlı oyun, Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer’in 1999 yılında birlikte kurduğu; çiftin ayrılığının ardından Bilginer’in ilgilendiği Oyun Atölyesi tarafından sahneye konacak.

2023’te sahnelenecek olan oyun, şu ana kadar sadece Ocak 2023 oyunlarını açıklayan tiyatronun programında henüz görünmüyor. 

Kel Şarkıcı, absürt tiyatronun en önemli yazarı Fransız Eugène Ionesco tarafından 1950’de yazılıp 1957’de tekrar ele alındı. O tarihten bugüne dünyanın her yerinde her dönemde oynandı. Oyun II. Dünya Savaşını izleyen yıllarda yeni arayışların içinden çıkan anti-tiyatro’nun, yani geleneksel tiyatronun hiçbir unsurunu barındırmayan tiyatronun ilk örneği olarak biliniyor.

Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer 1992’de evlenmiş, 2004’te boşanmıştı. İkili Aldatma, Kankardeşler, Histeri, Balkon gibi oyunlarda birlikte sahneye çıkmıştı.