Çevre

Çocuklar eyleme çağırıyor: “Dünya’nın 12 yılı kaldığı söyleniyor ve ben daha 11 yaşındayım”

Türkiye'den Atlas Sarrafoğlu bugün saat 12.00'de İstanbul Bebek Parkı'nda iklim değişikliğine karşı eylem düzenleyecek

15 Mart 2019 10:16

16 yaşındaki Greta Thunberg, İsveç’ten dünyaya iklim değişikliği tehdidini duyurabilen genç aktivist. Thunberg’in okula gitmeyip parlamentonun önünde başlattığı eylemlerde tek kişiden binlere dönüşmesi, Z kuşağının büyüklerine “İklim krizini artık ciddiye almanızı istiyoruz” mesajı haline geldi. Bugün(15 Mart Cuma) küresel iklim grevi olarak, dünyanın dört bir yanından öğrenciler okula gitmeyerek “İklim için adalet” protestoları düzenleyecek. 


İllüstrasyon: Ezgi Nur Akıncı

“Friday’s for Future (Gelecek için Cuma’lar)” sloganıyla ilerleyen küresel eyleme Türkiye’den gençler de destek olacak. 11 yaşındaki Atlas Sarrafoğlu, Greta’ya desteğini İstanbul Bebek Parkı’nda saat 12’de başlatacağı eylemle gösterecek. Atlas, “Gezegen B yok” sloganıyla iklim değişikliğiyle mücadelede atılması gereken adımları yetişkinlere hatırlatmayı hedefliyor.

Dinle büyük adam: İklim krizi sizin eseriniz, iklim grevi ise bizim

BM Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nde hazırlanan raporda bilim insanları dünyanın şu anki gidişat devam ederse 12 yılının kaldığını belirtmişti. Z kuşağı  artık bu uyarının ciddiye alınmasını istiyor. “Dünyanın 12 yılı kaldığını söylüyorlar ve ben daha 11 yaşındayım” diyen Sarrafoğlu, yetişkinlerden gençlere umut verecek eylemlerde bulunmalarını talep ediyor.


İllüstrasyon: Ezgi Nur Akıncı

Friday's for Future hareketinin resmi internet sitesinde yer alan bir haritayla dünya çapında çocukların eylem yapacağı yerler işaretlendi.